Alle facetten van de retailwereld ontdekken? Dat doet Birthe bij Colruyt Group!

Alle facetten van de retailwereld ontdekken? Dat doet Birthe bij Colruyt Group!

Op stage met Birthe! Ben jij onlangs nog in de supermarkt geweest? Birthe gaat er dagelijks naartoe, maar niet om inkopen te doen. Onze studente uit Winkel- en Retailmanagement beleeft een heel interessante en gevarieerde stage bij Colruyt Group. Hoe het met haar gaat? Let's find out!

Van jobstudent tot stagiaire

Hoe Birthe bij Colruyt Group terecht kwam? Ze werkte er als jobstudent en had er een positief gevoel aan overgehouden. “De opleiding organiseerde speeddates met bedrijven om een leuke stageplaats te vinden. Tijdens mijn gesprek met Colruyt Group werd het me nog maar eens duidelijk dat een stage bij deze retailer echt een meerwaarde voor mij kon zijn. De kansen die ze me konden bieden lagen helemaal in lijn met mijn verwachtingen”, vertelt onze studente.

Enkele maanden later is Birthe volledig ingewerkt en mag ze allerlei afdelingen ontdekken. Zo loopt ze stage op de selectiedienst waar ze aan de slag gaat met HR-taken zoals screenings, sollicitatiegesprekken, feedbackgesprekken en de publicatie van vacatures. Daarnaast ondersteunt ze het team van Colruyt Averbode om voeling te krijgen met de taken van een leidinggevende in de winkel zelf.

Een gevarieerde stage? Dat schept duidelijkheid!

Supermarkten zijn altijd open gebleven tijdens de ganse coronacrisis en Birthe ondervond dan ook weinig hinder tijdens haar stage. Enkel op de selectiedienst was het wel aanpassen. De gesprekken met sollicitanten waren allemaal online en deed ze via telewerk. “Natuurlijk zou het leuker zijn om zulke gesprekken face to face te doen, maar ik mag zeker niet klagen. In de winkel in Averbode heeft corona weinig of geen invloed op mijn stage”, zegt ze.

En of ze heel blij is dat alles zijn normale gangetje gaat tijdens haar stage, want het schepte veel duidelijkheid voor onze retailstudente. Zo ontdekte ze dat ze een bureaujob wel leuk vindt, maar dat ze de bruisende werkvloer ook echt nodig heeft. “Ik beleef een heel gevarieerde stage en daardoor weet ik nu beter welke kant ik uit wil. De ervaring die je in deze periode opdoet, zal nooit verloren zijn en kan je alleen maar mooie kansen bieden voor de toekomst”, concludeert Birthe.


πŸ›’ Birthe volgt de opleiding Winkel- en Retailmanagement op de campus in Geel.

πŸ‘€ Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt hun contactgegevens op onze website.

🀝🏿 Of kom eens kennismaken!

 

πŸ“ Geel Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.