‘Als onderhoudstechnieker los je storingen op binnen het bedrijf, om het productieproces draaiende te houden.’

‘Als onderhoudstechnieker los je storingen op binnen het bedrijf, om het productieproces draaiende te houden.’

Tien vragen aan Jarne

🧑 Jarne Driesen
​👨‍🎓 Opleiding Elektromechanica met afstudeerrichting Onderhoudstechnologie
​📍 Campus Geel

1. Waarom koos je de opleiding Elektromechanica?

Ik ben al van kleins af aan gepassioneerd door techniek en werk echt graag met mijn handen! Deze richting leek mij ook één van de meest praktische opleidingen binnen Thomas More, dus toen was de keuze snel gemaakt.

2. Je afstudeerrichting Onderhoudstechnologie heb je ook bewust gekozen?

Ja, want ik zou graag willen gaan werken als onderhoudstechnieker. Dan kan ik onder andere elektrische, mechanische of pneumatische storingen oplossen aan machines binnen een bedrijf. Je speelt dan echt een belangrijke rol, omdat je het productieproces draaiende houdt.

3. Wat studeerde je dan in het middelbaar?

Ook Elektromechanica! Dus het is wel logisch dat ik deze richting koos. Ik vond de opleiding in het middelbaar ook altijd heel tof, dus ik wou daar graag in voortgaan.

4. Heb je al stage gedaan?

Ja, momenteel loop ik stage bij EMDS in Herentals. Daar heb ik een project gekregen waar ik mee mag helpen: het bouwen van een nieuwe machine. Niet zozeer onderhoud dus, maar wel een uitdagend project!

5. Wat vond je van je eerste dagen op Thomas More?

Heel tof, want we deden met de hele klas een soort van teambuilding om elkaar beter te leren kennen. Leuk dat je niet meteen met de lessen begon, maar er tijd was om eerst met elkaar kennis te maken.

(Lees verder onder de foto's)

6. Is er vak dat er voor jou uitspringt?

Ja, de Onderhoudslabo's vind ik het allertofst, omdat dat toch de meest praktische vakken zijn. Daar mag je echt dingen uit elkaar gaan halen, zodat je de werking ervan ook beter leert begrijpen dan gewoon theorie te bekijken.

7. Heb je tot nu toe een vlot traject gehad?

Eigenlijk niet. Ik deed nog aan competitief veldrijden toen ik voor het eerst begon aan deze bachelor, en dat was redelijk moeilijk te combineren. Trainen en studeren bleek lastiger dan verwacht, want ik had na mijn eerste examenperiode veel herexamens. Toen heb ik de bachelor even aan de kant geschoven en ben ik eerst het graduaat Elektromechanische systemen gaan studeren, om nadien terug over te schakelen naar deze opleiding. Dat was veel beter te combineren met trainen.

8. Fiets je nu nog op topsportniveau?

Nee, ik ben uiteindelijk gestopt met de competitieve kant van fietsen, maar ik doe het natuurlijk nog altijd heel veel voor het plezier! Ik merkte toen dat ik wat tegen het plafond aan zat van wat ik kon bereiken met veldrijden, dus koos ik liever voor de zekerheid die een diploma hoger onderwijs mij kan brengen in de toekomst.

9. Heb je nog een tip voor hoe toekomstige studenten beter door de opleiding kunnen geraken?

Ja, vooral veel plannen. Een deftige planning op voorhand opmaken zodat je je goed kan voorbereiden op de examens. Een groot verschil met de middelbare school is dat je in het hoger meer leerstof moet verwerken, daar kan een planning echt wel bij helpen.

10. ​ Als laatste: vertel wat meer over de afstudeerrichting binnen je opleiding!


👨‍🎓 Jarne volgt de driejarige opleiding Elektromechanica met afstudeerrichting Onderhoudstechnologie op Campus Geel.

​⚡ Je kan ook afstuderen in Automatisering, Klimatisering, Onderhoudstechnologie en Procesautomatisering.

​🧐 Benieuwd naar meer? Kom eens kennismaken!
📍 Geel Technologie & ICT
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.