Beweegtussendoortjes houden docenten en studenten fris en fit

Beweegtussendoortjes houden docenten en studenten fris en fit

Met z'n allen maken we bijzondere tijden door. Dit betekent echter niet dat we niet meer mogen bewegen of sporten, en wel integendeel. In een open brief riepen wetenschappers en de sportsector al op om verantwoord te blijven bewegen in coronatijden.

Maar ook voor de Thomas More-docenten én -studenten heeft het aanhoudende afstandsonderwijs vaak minder beweging tot gevolg. Een ganse dag online lessen volgen op het scherm, zorgt er bovendien ook voor dat de aandacht verzwakt.

En daar hebben de docenten van de sportopleidingen op campus Turnhout iets op bedacht … Zij lanceerden een interne oproep naar docenten om beweging in de online lessen te integreren:

 

Je studenten én jezelf een cadeautje geven tijdens je online les? That’s easy! Dat doe je met een beweegtussendoortje!

Voordelen voor de student:

  • Fris hoofd
  • Vernieuwde aandacht
  • Zitgedrag doorbroken

Voordelen voor de docent:

  • Dezelfde als hierboven (want … jij doet toch ook mee?!)
  • Gemotiveerde, fitte, oplettende studenten aan de andere kant van het scherm

 

In deze YouTube-playlist vind je meer dan 10 filmpjes van zo’n 1 minuut met telkens een ander beweegtussendoortje. Gebruik ze in je les en zorg zo voor een energieboost bij de studenten en jezelf!

Kan je er niet van genoeg krijgen? Heb je zelf inspiratie voor een fijn beweegtussendoortje? Laat het ons weten! Wij horen het graag.

#weareTURNHOUT Sport
Over Thomas More Stories

#wearemore! Twintigduizend studenten en een veelvoud aan afgestudeerden bij Thomas More-hogeschool. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Honger nog niet gestild? Check www.thomasmore.be/find-us en volg de takeovers van onze studenten op Instagram.Thomas More Stories
www.thomasmore.be/campussen