'Business & Management is een mooie basis, en smaakt naar meer'

'Business & Management is een mooie basis, en smaakt naar meer'

Cedric studeert af met een diploma Γ©n een job

Cedric Van Hoey (20) is a man with a plan. Op termijn wil hij zelfstandig consultant worden. Eerst leren stappen, en dan pas lopen. Dat is het devies. KBC Bank & Verzekeringen wordt zijn eerste halte. De bank en verzekeraar houdt zijn stoel alvast warm.  In afwachting blikt Cedric tevreden terug naar zijn tijd bij Thomas More. “Het was de moeite. De opleiding Business & Management is een mooie basis, en smaakt naar meer”, aldus de Mechelaar.

Zijn ouders zijn verpleegkundigen. Mensen die zorgen voor andere mensen. Het individu en zijn/haar/hun gezondheid zijn key, geld is bijzaak. “Ondanks hun sociale roeping zijn mijn ouders altijd wel bezig geweest met economie”, zegt Cedric. “Ze volgen het financieel-economische nieuws op de voet en kunnen er een aardig woordje over meepraten.”

De spreekwoordelijke appel valt niet ver van de boom.  Tijdens zijn laatste jaar middelbaar kreeg de microbe “economie” Cedric te pakken. Toch liet het studieknopen doorhakken nog even op zich wachten. “Ik twijfelde tussen de opleidingen Marketing en Business & Management. Uiteindelijk heb ik voor dit laatste gekozen omdat de richting een verscheiden lessenpakket aanbiedt. Het is een mooie basis, en smaakt naar meer. Je houdt je kansen gaaf om later extra diploma’s te behalen aan de unief of hogeschool.”

(Lees verder onder de foto's)

Thomas More, Campus De Vest, werd zijn tweede thuis. Stamcafé De Planeet ook. “In een kleinere studentenstad als Mechelen is de verbondenheid onder de studenten groot. Heel wat jongeren uit verschillende studierichtingen en kringen ontmoeten elkaar op café. Zo leer je heel wat interessante mensen kennen die je helpen je thuis te voelen. In Mechelen ben je iemand, geen nummer”, vertelt Cedric.

Dit voorjaar trok Cedric met een groep studenten van Thomas More naar Dubai, ook wel het Hong Kong van het Midden-Oosten genoemd. “Dat was een fantastische ervaring. Behalve de toeristische en culturele uitstappen hebben we deelgenomen aan een hackaton tegen andere scholen uit de hele wereld. Extra leuk was het brons dat enkele medestudenten behaalden tijdens een onderlinge competitie”, klinkt het. Dichtbij huis bezocht Cedric onder andere de Haven van Gent en liep hij stage bij KBC Bank & Verzekeringen in Mechelen. Zijn werkgever in spe. “Na de positieve feedback van KBC en mijn stagebegeleider ga ik er begin oktober aan de slag als commercieel adviseur, expert digitaal bankverzekeren. Het is een adviserende functie. Ik kijk er echt naar uit omdat ik tal van opleidingen zal kunnen volgen. En het bovengemiddeld loonpakket is mooi meegenomen als starter ”, zegt de jongeman nog.

(Lees verder onder de foto's)

Wil je slagen in een commerciële functie, dan komen enkele kwaliteiten volgens Cedric als geroepen. “Je moet uit je comfortzone treden, je verantwoordelijkheid nemen. Het komt erop neer je eigen prestaties te bevorderen en door te zetten. En een vlotte babbel helpt je ook altijd wel vooruit. Kortom, voor ambitieuze en charismatische personen is de studierichting Business & Management een absolute aanrader”, besluit de twintiger.

Wil jij net als Cedric je carrière lanceren dankzij een diploma Bedrijfsmanagement? Stippel dan snel jouw traject uit op onze website.

 

πŸ“ Mechelen Bedrijf, Organisatie & Toerisme *Graduated
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.