'Een creatief idee omzetten in een commercieel product. Dat is MEB in één zin.'

Studenten Yelena, Thomas, Isa, Quinten en Britt over hun studiekeuze

YELENA

haar totemnaam bij de scouts, Eigen Salagaan, verraadt dat ze een uitgesproken groepsdier is

Zou ik of zou ik niet? Ik ben een enorme twijfelaar. Altijd al geweest. Toen ik mijn opleiding moest kiezen na het middelbaar, bleef ik besluiteloos. Mijn ouders waren dat beu. ‘Morgen gaan we jou ergens inschrijven. Zie maar dat je een richting hebt gevonden.’ MEB kende ik niet, twee vriendinnen hadden die richting wél al bestudeerd. ‘Echt iets voor jou, Yelena.’ Vroeger heb ik nog Het Rode Lopertje gepresenteerd op de VRT. Tv, video en fotografie liggen me dus wel. De MEB-vakken spraken me meteen aan, een goede mix van praktijk en theorie. Oké, dat zou het dus worden. MEB. Alles heeft me verrast: de campus, de lessen, de docenten. Ik had bijvoorbeeld nooit verwacht dat docenten mijn naam zouden kunnen onthouden. Dat hartelijke, warme contact is zo fijn. Je bent geen nummer op Thomas More.

Story image

THOMAS

zingt en rapt altijd en op geheel eigen wijze de ziel uit zijn lijf

In het laatste jaar van mijn middelbaar - ik zat in de richting Sociaal-Technische Wetenschappen - volgde ik een open les op Thomas More. Zo kan je als laatstejaars proeven van wat een hogeschool te bieden heeft. Visual thinking, die les wilde ik bijwonen. Een echte ervaring was het. Ik vergeet dat nooit meer. Ongewoon, verrassend, anders dan anders, een beetje raar en daardoor supercool. Ik voelde me meteen thuis. (lacht) Hier kan ik helemaal mezelf zijn en me creatief uitleven. Zo’n job wil ik later doen … Een creatief idee omzetten in een commercieel product. Dat is MEB in één zin. Later geld verdienen met iets wat ik graag doe? Ik kan niet wachten.

Story image

ISA

formerly known as Izzy, maar ze vindt haar echte naam Isa toch mooier

Ik was volop aan het werken aan mijn eigen fotografische project toen corona uitbrak. Het is nog top secret, maar ik verklap wel al dat het te maken heeft met het vrouwelijk lichaam. Corona heeft dus alles even stilgelegd, maar ik ben er nu weer mee bezig. Gelukkig maar. Voor een 9-to-5-job bedank ik. Achter de schermen werken in een tv-productiehuis, dat is wél iets voor mij. Ik heb stage gedaan bij Koeken Troef!, een productiehuis dat knappe programma’s maakt. Ik kreeg de smaak voor tv te pakken door het vak Medialab in het eerste jaar, waarvoor we een tv-format moesten bedenken. Na twaalf weken eraan gewerkt te hebben, bleek het format van ons groepje het beste te zijn. Tof, ik ben goed in wat ik doe, dacht ik toen. En ik ben er nog steeds heel trots op.

Story image

QUINTEN

student-ondernemer, zaakvoerder van QDS Productions en Quinten Tarantino voor de vrienden, tegen wie hij niet kan zwijgen over films

Soms zitten er 400 mails in mijn inbox. Dat is dan even slikken en doorbijten. Studies combineren met mijn eigen bedrijfje, evident is het niet. Maar ik vond dat ik er vroeg mee moest beginnen. In het middelbaar liep ik al met een cameraatje rond. Ik bood mijn diensten aan bij bedrijven van allerlei sectoren. Short video formats, dat is mijn specialiteit. Waarom ik nog studeer? Omdat ik zekerheid wil. Het is niet ongewoon dat een ondernemer al eens tegen de muur loopt en op zijn bek gaat. En de media veranderen ook constant. Zijn bedrijven binnen tien jaar nog altijd geïnteresseerd in wat ik doe? Misschien niet. Dan gaat dat MEB-diploma mijn houvast zijn.

Story image

 

BRITT

als haar BFF’s haar Britta of Brittany noemen, dan luistert ze lekker niet

Op een heel degelijke, strenge school, daar heb ik mijn middelbareschooltijd doorgebracht. Ik volgde de richting Humane Wetenschappen en was gewoon een heel braaf meisje. Als je foto’s van toen vergelijkt met nu, dan herken je me niet meer. (lacht) Ik wilde toch iets anders, wat uitbreken. Zo startte de zoektocht naar een richting waarin ik creatief kon zijn. En jawel, MEB paste in dat plaatje. Vorig jaar kreeg ik het vak mediatraining van Mark Uytterhoeven. Ik heb niet alleen veel geleerd, maar ook veel lol gehad. Mijn moeder belde me eens op in een van zijn lessen en Mark nam op. Ze was helemaal in shock, een beetje starstruck. Mark Uytterhoeven aan de lijn! Hij kon het niet laten om haar uit te vragen en zo te weten te komen of ik mijn Leuvense accent van haar had overgeërfd. Hilarisch, toch?


 

Net zoals Yelena en co MEB in je DNA? Lees alles over de opleiding Media en Entertainment Business op onze website.

 

📍 Mechelen Media & Communicatie *Graduated
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.