De stageplaats van je dromen? Daar moet je gewoon voor gaan!

De stageplaats van je dromen? Daar moet je gewoon voor gaan!

Op stage met Yasin! Dat je alle kansen moet grijpen en er gewoon voor gaan als er een unieke kans op je pad komt… Dat bewijst onze student Yasin Baki. Zijn diploma Accountancy-Fiscaliteit is bijna binnen handbereik en de laatste etappe legt hij af bij zijn stagebedrijf EY. Wij zochten voor jullie uit hoe zijn stage gestart is.

Dare to dream big

Net zoals voor veel studenten kwam de stageperiode voor Yasin echt als geroepen. Het was ook voor hem de kans om aan die vervelende coronasleur te ontsnappen. Tijd voor een nieuwe start dacht hij en die nieuwe start wilde hij graag maken bij EY.

Na de herexamens begon hij aan zijn zoektocht naar een stageplaats. Na wat opzoekwerk was EY zijn absolute nummer één omdat het bedrijf echt belang hecht aan diversiteit en ook nog eens tot de big four behoort, de vier grootste consultingbedrijven ter wereld. Hij bezorgde zijn top drie met bedrijven aan de school en kreeg groen licht om bij zijn topfavoriet te solliciteren. Enkele gesprekken en een redeneringstest later mocht hij bij EY beginnen als stagiair. “Het is vooral belangrijk om zelfzeker, eerlijk en open te zijn. Als je wilt dat er iets gebeurt in je leven, moet je zelf actie ondernemen,” geeft Yasin als advies aan toekomstige stagiairs.

Mijn motto? Dat je hard moet werken om iets te bereiken.

Kijken wat de toekomst brengt

Ik ben vooral heel blij dat ik mijn stage niet via telewerk moet doen na al die online lessen. Naar het werk kunnen gaan, zorgt ervoor dat alles weer wat normaler verloopt,” vertelt onze student Accountany-Fiscaliteit. Het bedrijf hecht er veel belang aan dat stagiairs naar kantoor kunnen komen, zodat ze maximaal kunnen bijleren en de nodige begeleiding hebben.

Bij EY hebben de collega's ook geen vaste werkplaatsen, maar kan je eigenlijk elke dag een ander plekje in het landschapsbureau uittesten. Tijdens de coronaperiode hebben de medewerkers dan ook de mogelijkheid om een werkplaats te reserveren als ze toch op kantoor werken.  

“De eerste twee dagen waren heel intens, want je moet heel wat nieuwe info verwerken. Ik moest me inwerken en de software leren kennen“, zegt Yasin. Zijn stageperiode loopt nog iets langer, omdat hij op woensdag ook nog les volgt. Dat houdt hem niet tegen om er vol voor te gaan en zoveel mogelijk bij te leren. Zijn motto is dan ook dat je hard moet werken om iets te bereiken. En hoe zijn toekomst eruit ziet? Zijn stage zal hem helpen bij die ontdekkingstocht.


πŸ“ˆπŸ’°Yasin volgt de opleiding Accountancy-Fiscaliteit op de campus in Geel.

πŸ“ Ook in Mechelen kan je deze opleiding volgen.

πŸ‘€ Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt hun contactgegevens op onze website.

🀝🏿 Of kom eens kennismaken!

 

πŸ“ Geel Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.