"De toekomst is digitaal!"

"De toekomst is digitaal!"

Valentine studeerde Office Management en vond meteen haar droomjob in de HR

Amper een maand na het behalen van haar bachelordiploma Office Management - Human Resources startte Valentine met haar job als HR associate bij PwC Belgium. Nu, een jaar later, staat er HR IS specialist op haar visitekaartje. In een snelgroeiende business, kan je zelf ook behoorlijk groeien.

‘HR hoe?’ moesten we even vragen toen Valentine ons uitlegde wat ze deed. “Ik ben een HR-medewerker gespecialiseerd in Information systems and software. Wacht, ik probeer het nog simpeler: ik ben eigenlijk haast een IT’er, maar dan specifiek vanuit een HR-invalshoek. Personeelszaken gebeurden vroeger allemaal op papier: contract tekenen, informatiefiches invullen, dat is verleden tijd.”

Een digitale toekomst

De toekomst is digitaal, daar is Valentine van overtuigd en dat maakt haar job zo spannend. “Mijn volledige team is nieuw omdat ook het systeem waar we mee werken nieuw is.” Er valt dus iedere dag weer iets anders te ontdekken. “Ons doel is volledig digitaal te gaan. Dat zal nog wel even duren want eens we dit systeem van binnen en van buiten kennen, moeten we aan de nevensystemen beginnen en tegen dan zijn er weer een heleboel nieuwe functies binnen het systeem zélf te ontdekken" (lacht).

“Ik maak deel uit van een tof team, we werken heel fijn samen."

Eens Valentine begint te praten over systemen en software, is ze niet te stuiten. “Blijven leren is fantastisch. Daarom heb ik ook voor PwC Belgium gekozen als mijn eerste werkgever, een multinational.” Een grote speler dus met grote, ingewikkelde (ja, daar is het woord weer) systemen en veel input. “Hoe meer data, hoe meer er voor mij te analyseren valt and that’s what I love.”

We kunnen er niet omheen dat Valentine vaak achter een computerscherm zit, maar toch zijn het de vele collega’s die haar job zo mooi maken. “Ik maak deel uit van een tof team, we werken heel fijn samen. Bovendien heb ik ook veel contact met medewerkers van andere departementen. Iedere dienst komt wel eens in aanraking met HR!”

(Lees verder onder de foto)

Story image

Thank you Thomas More!

Valentine is goed in wat ze doet en werkt dus ook met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Dat heeft ze, naar eigen zeggen, te danken aan haar opleiding. “Als ik op mijn werk complimenten krijg over goede ideeën over bijvoorbeeld het linken van bepaalde systemen of over hoe we nog meer kunnen automatiseren, denk ik altijd ‘thank you Thomas More!’”

“Thomas More heeft begrepen dat digitaal zijn verder gaat dan mails kunnen sturen of een goede Excel maken. Ze zijn fresh and young en helemaal mee met de tijd. Ik heb er geleerd om mezelf te informeren over wat er allemaal mogelijk is, om oplossingsgericht te denken en om nieuwsgierig te zijn. Bovendien kregen we de vrijheid om zelf ideeën en projecten uit te werken. Ik voel dat ik daardoor nu heel zelfstandig ben en dat is leuk.”

Veel van de docenten werken, naast het lesgeven, zelf ook in bedrijven of hebben zelfs hun eigen zaak. Ze geven hun studenten dus veel van hun eigen ervaring mee. “Dat is inspirerend en het helpt je leren. Droge theorie blijft vaak niet zo gemakkelijk hangen, door voorbeelden uit het werkveld te horen, worden dingen concreet.”

Voor ieder probleem werd gezocht naar een oplossing zodat mijn focus altijd op mijn studie kon liggen.

Valentine heeft haar studie altijd gecombineerd met een studentenjob binnen HR. “Studeren en werken tegelijk is niet gemakkelijk, maar ik werd daar op school zo goed mogelijk bij ondersteund. Ik had er echt het gevoel dat studenten op de eerste plaats komen. Voor ieder probleem werd gezocht naar een oplossing zodat mijn focus altijd op mijn studie kon liggen.”

Openminded en toekomstgericht

Hard werken heeft er bij Valentine dus altijd ingezeten en dat ziet ze niet gauw veranderen. Misschien gaat ze later nog voor een bijkomende masteropleiding om zo haar uiteindelijke doel te bereiken. “Ik zou graag evolueren naar een functie als HR IS Specialist op global niveau. Als je een tijdje bij een multinational werkt en hebt laten zien wat je waard bent, kan je voor een paar jaar in het buitenland gaan werken. De hele wereld zien via je werk, dat is cool.”

Heel concreet ligt haar droom in Canada. “Daar wil ik binnen dit en drie jaar wonen en werken. Dat is al een verlangen van toen ik klein was. Het land spreekt me ontzettend aan en niet alleen omdat het er zo mooi is. Het is er vooral heel multicultureel, de mensen zijn er openminded en de bedrijven toekomstgericht.” Sounds like a perfect match. Succes Valentine!


Match jij, net zoals Valentine, ook perfect met een opleiding Office Management? Check it out!

 

 

 

πŸ“ Mechelen Bedrijf, Organisatie & Toerisme *Graduated
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.