'Die burn-out is het beste wat mij is overkomen.'

Geert | Thomas More 🧑 Kunnen zijn wie je bent

πŸ‘¦πŸ» Geert Peeters
β€‹πŸ’‰ Docent Verpleegkunde
β€‹πŸ£ HSP

Ontdek het verhaal van Geert ‡️

"Ik weet sinds tien jaar dat ik HSP ben. HSP staat voor Highly Sensitive Person, of hoog sensitieve persoon." Een openbaring, zo omschrijft Geert die ontdekking. "Ik heb in mijn loopbaan drie burn-outs gehad. Nu ik daarop terugkijk zie ik dat mijn HSP daar een grote rol in speelde."

En toch beschouwt Geert zichzelf als een zondagskind. "Hoewel ik geboren ben op een maandag." Zijn grote geluk? "Ik kan altijd terecht bij mijn broer en zijn fantastische gezin. Ik heb een geweldige leidinggevende en een werkgever die mee mijn grenzen bewaken en zoeken naar het evenwicht tussen uitdaging en niet overprikkeld geraken."

Ook zijn psychische kwetsbaarheid omarmt hij. "HSP maakt mij extra empathisch als mens en als docent. En mijn burn-outs hebben mij gedwongen om te kijken naar wat ik écht graag doe. Naar wat mij energie geeft. Zo ben ik na twintig jaar teruggekeerd als docent naar de hogeschool. Studenten begeleiden geeft mij zoveel energie. In die zin is burn-out het beste wat mij overkomen is."


Net zoals 20.000 studenten en collega’s kan Geert elke dag zijn wie hij is. Jezelf zijn als geen ander. Daar draait het om bij Thomas More, trotse partner van De Warmste Week 2021πŸ”₯
πŸ“ Lier Gezondheid & Welzijn
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.