Een inspirerende stageplaats in de medische wereld veroveren? Marie did it!

Een inspirerende stageplaats in de medische wereld veroveren? Marie did it!

Op stage met Marie! De medische wereld interesseerde haar altijd al en zo kwam ze in Health Care Management terecht. Nu zit Marie Van Schoorisse in de laatste fase van haar opleiding en loopt ze stage bij Da Vinci Clinic in Beerse. Hoe haar eerste stageweken verliepen? Keep reading!

Een gelukkig toeval

Da Vinci Clinic is een privékliniek waar dermatologen, een plastische chirurg, een vaatchirurg, verpleegkundigen en een schoonheidsspecialiste actief zijn. “Net voor ik aan mijn opleiding begon, reed ik voorbij de kliniek en het gebouw sprak me erg aan. Na wat opzoekwerk leek dit me ook nog eens heel interessante stageplaats die perfect bij mijn opleiding aansluit,” vertelt Marie.

Voor deze opleiding studeerde Marie verpleegkunde, maar ze besloot om over te schakelen naar Health Care Management. “De medische wereld interesseerde me altijd al en elke stagedag leer ik wel iets bij over behandelingen en aandoeningen,” zegt onze studente. Ook de esthetische behandelingen die de kliniek aanbiedt, sluiten perfect aan bij haar interesses. In het middelbaar studeerde ze namelijk schoonheidsverzorging. Van een perfecte stagematch gesproken!

(Verder lezen onder foto)

Met vallen, opstaan en dromen

Alle begin is moeilijk en dat heeft ook Marie ervaren. “In het begin was het moeilijk om de taken zelfstandig uit te voeren, omdat ik de werking van de praktijk nog moest leren kennen,” vertelt onze studente eerlijk. Marie werkt tijdens haar stage aan de balie en komt vaak in contact met patiënten. Zo vindt ze het heel fijn om hen telefonisch verder te helpen en afspraken in te plannen. En een gaatje vinden in de drukke agenda’s? Dat is niet altijd makkelijk, maar een echte uitdaging voor Marie!

“Gun jezelf de tijd om aan de stageplaats te wennen. Bij mij waren de patiënten heel begripvol, want het is volkomen normaal dat alles in het begin niet altijd even vlot gaat. Je mag vooral niet opgeven. Waar een wil is, is een weg,” geeft ze als tip aan haar medestudenten.

En Marie? Die blijft ervoor gaan! Ze droomt ervan om in een kliniek zoals Da Vinci Clinic te werken en dat te combineren met een rol als gastdocente bij Health Care Management. Ze is alvast heel goed bezig om die droom te realiseren, toch?


πŸ’‰πŸ“… Marie volgt de opleiding Health Care Management op de campus in Geel.

πŸ‘€ Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt hun contactgegevens op onze website.

🀝🏿 Of kom eens kennismaken!

πŸ“ Geel Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.