Een jobaanbieding? De motivatie om ervoor te gaan!

Een jobaanbieding? De motivatie om ervoor te gaan!

Op stage met Axel! Dat businessstudenten van aanpakken weten? Het zal wel zijn! Dat bewijst ook marketingstudent Axel Bierkens. Bij zijn stageplaats Netropolix vlakbij onze eigen campus krijgt hij alle kansen en kan hij de wondere wereld van digital marketing ontdekken. Wij zochten uit hoe zijn eerste stagedagen verliepen.

Ready, set, go!

Toen het tijd was om op zoek te gaan naar een stageplaats was Axel al volop bezig om zijn grenzen te verleggen. Letterlijk zelfs… Tijdens het eerste semester ging hij op Erasmus naar Bordeaux. Moeilijk om vanuit het buitenland een stageplaats te vinden zou je denken. Nee hoor! Hij begon zijn zoektocht in de lijst met stageplaatsen waar de opleiding mee samenwerkt. “Toch kwam de ultieme tip van een klasgenoot die me vertelde dat Netropolix op zoek was naar een stagiair”, vertelt onze student. Zijn verwachtingen matchten met die van Netropolix en zijn keuze was gemaakt.

Na zijn buitenlandse ervaring was hij echt klaar voor een nieuw hoofdstuk en de laatste etappe van zijn opleiding. Omdat zijn sollicitatiegesprek online verliep vanuit Bordeaux besloot hij op eigen initiatief om toch al eens langs te gaan bij Netropolix voor de start van zijn stage. Zo kon hij kennismaken met de collega’s en het bedrijf, want door de coronacrisis verloopt zijn stage ook grotendeels via telewerk.

Met een gezonde portie zenuwen begon Axel aan zijn eerste stagedag. “In het begin was het echt veel info die op me afkwam. Elke ochtend hebben we een teammeeting waar ik mijn vragen kan stellen en dat heeft me al enorm geholpen”, zegt onze marketingstudent. 

En of Axel tijdens zijn eerste stagedagen al heeft mogen proeven van het echte leven zoals hij het zelf noemt. “Van copywriting tot Photoshop… Ik zal veel dingen kunnen uitproberen en dat spreekt me ook zo aan bij Netropolix," vertelt hij enthousiast. Hij zal ook betrokken worden bij een project rond Google Analytics waarvoor Netropolix samenwerkt met Intracto.

(Verder lezen onder foto)

Een mooie toekomst én job binnen handbereik

Wie kan nu zeggen dat hij bij het begin van zijn stage al een jobaanbieding heeft gekregen? Axel! Als zijn stage goed verloopt, is er een plaatsje als medewerker van Netropolix voor hem voorbehouden. “Ik ben me er heel goed van bewust dat ik me zal moeten bewijzen tijdens deze stage, maar dat is net een geweldige motivatie om het beste van mezelf te geven en er elke dag voor te gaan,” zegt hij.

Zijn collega, Julie Sannen, en stagementor, Emanuel van der Aalst, voegen er nog aan toe dat het niet alleen voor Axel een leuke kans is, maar ook voor Netropolix. Als stageplaats ken je de sterke punten van je toekomstige medewerker en kan je hem ook al inwerken. Samen bekijk je waar de interesses van de student liggen en wat zijn talenten zijn. Daarom vindt Netropolix het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat stagiairs een gevarieerde stage hebben en echt kunnen ontdekken wat ze graag doen. Een win-winsituatie, toch?


πŸ“ˆ Axel volgt de opleiding Marketing op de campus in Geel.

πŸ“ Ook in Mechelen kan je deze opleiding volgen.

πŸ‘€ Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt hun contactgegevens op onze website.

🀝🏿 Of kom eens kennismaken!

 

πŸ“ Geel Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.