Een kantoor vol Thomas More
Kenny werd zaakvoerder bij de bank waar hij stage liep.
Mede dankzij zijn broer, koos Kenny voor de professionele bacheloropleiding Bedrijfsmanagement en studeerde hij af in de richting Financie- en Verzekeringswezen. Een keuze waar hij acht jaar én de opening van een eigen kantoor later, absoluut geen spijt van heeft.
“Ik ben begonnen als stagiair bij een bankagent en onafhankelijke verzekeraar. Dat was tijdens het laatste jaar van mijn studie en meteen daarna kon ik er aan de slag als commercieel bediende. Zes jaar later werd ik gevraagd om als directielid mee in de zaak te stappen. Ik was toen 28 jaar. Daar ben ik best fier op.”
Family business
Kenny is verantwoordelijk voor twee Crelan-kantoren die zijn naam dragen. Al is dat een eer die hij moet delen. “Toen we konden uitbreiden, heb ik meteen mijn broer opgebeld met de vraag of hij mee in het verhaal wilde stappen.” Een logische stap volgens de jonge zaakvoerder. “Toen ik aan mijn studie begon, studeerde hij er net af. Het is dus mede dankzij hem dat ik in deze wereld terecht kwam. Bovendien had hij meer ervaring dan ik en een andere specialiteit, we vulden elkaar dus perfect aan.”
‘Met familie moet je wandelen, niet handelen’, zo luidt het gezegde, maar dat bewijzen de broers Vermeiren anders. “Ach ja, natuurlijk gaat het er op familiefeesten vaker wel dan niet over, maar waar het hart van vol is …. En we werken haast nooit tegelijkertijd op hetzelfde kantoor. Wat afstand helpt ook. Ik zou dit met niemand anders kunnen doen. We bouwen op een diepe vriendschap en vertrouwen elkaar compleet.”
Geen cowboys
Vertrouwen. Dat is de basis van zaken doen voor Kenny. “Wij zijn een lokaal kantoor, mensen komen naar ons toe met hun geld. Dan is het belangrijk dat ze je kunnen vertrouwen. Ik wil van de wilde cowboyverhalen af waarin bankiers enkel zichzelf willen verrijken of bewust te risicovolle adviezen geven.”
“Ik woon in de gemeente waar het ene kantoor gelegen is en zit in de voetbalploeg vlakbij het andere. Actief zijn binnen het verenigingsleven van mijn buurt vind ik niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Ik werk met en voor mijn buren en wil iedereen binnen dertig jaar nog recht in de ogen kunnen kijken. Dat kan alleen als wij iedereen die hier om advies komt vragen correct en eerlijk bijstaan.”
Terug naar school
Aan zijn schooltijd denkt Kenny graag terug. “Ik heb er veel vrienden en collega’s aan overgehouden. In het laatste jaar zijn we samen naar New York geweest, dat was fantastisch. En ik heb er natuurlijk de basis gelegd voor mijn carrière.” Een basis die hij zelf graag doorgeeft. “Ik heb er zelfs een drietal jaar les gegeven. Met heel veel plezier, maar het viel niet meer te combineren met de groei van ons kantoor.”
“Het is fijn en belangrijk om vanuit je eigen praktijk ervaring door te geven aan jonge mensen. Dat heb ik in mijn tijd wat gemist en ik ben blij om te zien dat dat aan het veranderen is. De opleiding wordt nu mee vorm gegeven door mensen die ook in de sector werken. Studenten worden echt klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Ik kan het bewijzen: een student van Thomas More is één van onze medewerkers geworden en hij doet het uitstekend!”
Financiën op de lagere school?
Wat anderen soms ook mogen beweren, het bankwezen en financiën zijn niet saai, daar heeft Kenny nooit aan getwijfeld. “Kijk eens rond je: alles is financiën, iedereen komt ermee in aanraking. Je hebt op z’n minst een bankrekening, een verzekering, een krediet misschien. En alles wat gebeurt, heeft een weerslag in de wereld van financiën, sla de kranten maar eens open. Ik vind het mateloos interessant.”
Mocht hij alles opnieuw kunnen beginnen, zou hij zo dezelfde studie volgen. “Meer zelfs, ik vind dat leerlingen van pakweg de derde graad op de lagere school al noties van financiën zouden moeten meekrijgen. Je kan niet jong genoeg beginnen.” (lacht)
Inspireert Kenny's verhaal jou? Ontdek dan snel de bachelor Bedrijfsmanagement op onze website.