Een paar stageweken? Joe gaat meteen voor een volledig academiejaar!

Een paar stageweken? Joe gaat meteen voor een volledig academiejaar!

Op stage met Joe! Alle enkele weken op stage? Nee, hoor! Onze student Joe Soetens uit Logistiek Management draait al sinds september mee bij MOL-Logistics in Tilburg. Hij kreeg de unieke kans om een High Potential Program te volgen. Wat zo’n HIPP-programma inhoudt en hoe het met hem gaat na al die maanden? We zochten het graag voor jullie uit.

Een hip HIPP-programma

Vorig academiejaar werd het eerste HIPP-programma binnen Bedrijfsmanagement opgestart voor Logistiek Management. Zo’n programma geeft studenten de kans om een heel academiejaar op stage te gaan. Een HIPP-student volgt de lessen niet op school, maar werkt aan dezelfde leerdoelen en competenties in het bedrijf zelf. De win? Je past de leerstof direct toe in de praktijk en doet al meteen veel ervaring op.

“Toen ik hoorde dat het HIPP-programma vorig academiejaar zo’n succes was, zag ik mijn kans. Ik heb meteen mijn coördinator ingelicht dat zo’n uitgebreide stage echt iets voor mij zou zijn,” vertelt Joe. Uiteraard kunnen niet alle studenten deelnemen aan een HIPP-programma. Je behaalde resultaten spelen een belangrijke rol, maar ook hier is motivatie de sleutel tot succes. De opleiding heeft goede contacten met bedrijven waar je een HIPP-programma kan volgen, maar Joe nam het heft in eigen handen en trok op eigen initiatief naar de logistieke dienstverlener MOL-Logistics.

“De leerstof die je op school gezien hebt, zet je meteen om in de praktijk en je leert zaken die je anders nooit zou zien. Zo ben ik op al op verschillende afdelingen aan de slag gegaan, wat onmogelijk is om allemaal te doen tijdens een kortere stage,” vertelt hij. Van de customer service afdeling tot de zeevrachtafdeling… Joe leert er alle kneepjes van het vak.

Durf te dromen

En natuurlijk heeft hij ook moeilijke momenten gehad. “Het is niet altijd makkelijk om je vrienden te missen, maar gelukkig bestaat er zoiets als sociale media. Ook het fijne contact met de collega’s maakt veel van het gemis goed,” zegt onze HIPP-student.

“Als je een HIPP-programma kan volgen, dan moet je die kans met beide handen grijpen, want het is echt een unieke ervaring. Ik kreeg zelfs al een job aangeboden,” vertelt hij. Toch besloot Joe om niet op het aanbod in te gaan, maar nog verder te studeren. Zijn motto is dan ook dat je moet blijven dromen, want geen enkele droom is groot genoeg.

Story image

⛓️ Joe volgt de opleiding Logistiek Management op de campus in Geel.

πŸ‘€ Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt hun contactgegevens op onze website.

🀝🏿 Of kom eens kennismaken!

πŸ“ Mechelen Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.