‘Alles wat ik hier leer voelt nuttig, eindelijk!’

‘Alles wat ik hier leer voelt nuttig, eindelijk!’

Yasmine leert durven door te doen. In alle veiligheid en vertrouwen. Hier is het te doen.

👉🏽 Yasmine (27) volgt een graduaat HR-Support en kan daar alle aspecten van zichzelf in kwijt.

Na haar middelbare school startte Yasmine een paar bacheloropleidingen, maar die bleken toch allemaal te theoretisch. Vandaag zit ze in haar tweede jaar graduaat HR-Support. Eindelijk een opleiding die helemaal bij haar past. Theorielessen horen erbij, maar wat ze daar leert, mag ze meteen omzetten in de praktijk tijdens een van haar vele stages.

“Ik heb mijn studiekeuzes vaak laten bepalen door de mening van anderen, waardoor het me tijdens het studeren vaak aan motivatie ontbrak. Je moet ontdekken wat je echt graag doet én wat voor soort opleiding bij jou past. En dat is me, na wat zoeken, gelukt. Deze opleiding is niet simpel, maar wel haalbaar!”

Hoewel ze een paar keer opnieuw begon aan een bacheloropleiding, gaf Yasmine zeker nog niet op. Een diploma halen was zowel voor haar als voor haar ouders belangrijk. Dus volgde ze een opleiding tot kinderbegeleider in het volwassenonderwijs. Met dat diploma op zak ging Yasmine aan de slag in een crèche. Een mooie en leuke job, maar fysiek best pittig en niet echt wat ze zocht.

“Na een tijdje miste ik uitdaging. Ik werk heel graag met mensen, maar ook met cijfers. Goed communiceren, plannen en organiseren, dat is m’n ding. Binnen HR-Support is zowel dat administratieve als dat sociale aspect belangrijk. Deze opleiding combineert dus alles wat ik graag doe."

(Lees verder onder de foto's)

‘Geen overbodige theorie meer voor mij!’

Ook de combinatie van theorie en praktijk vindt Yasmine perfect. Tijdens een graduaatsopleiding leer je je vak op de campus én op de werkvloer. Je zal af en toe moeten studeren, maar waar mogelijk geven docenten hun kennis door via casussen uit het werkveld. ​ “Alles wat ik leer tijdens de lessen, heb ik nodig wanneer ik aan het werk ben op mijn stage. Geen overbodige theorie meer voor mij!” lacht Yasmine. “Doordat deze opleiding - net zoals ik - praktijkgericht is, leer en onthoud ik alles gemakkelijk.”

"Dat je zo veel vertrouwen krijgt, motiveert mij echt."

Al in je eerste jaar mag je op stage. Yasmine begon vorig jaar bij Tempo-Team. “Een leuke en leerzame ervaring! Ik kreeg meteen verantwoordelijkheden en de kans om te bewijzen wat ik waard ben. Al in mijn eerste werkweek mocht ik vacatures opstellen, telefonische screenings doen en na overleg met mijn mentor zelf mensen uitnodigen op gesprek. Dat je zo veel vertrouwen krijgt, motiveert je echt.”

‘De docenten vinden het even belangrijk dat jij slaagt, als jijzelf’

Dankzij dat vertrouwen voelt Yasmine zich hier thuis. “Je werkt op school echt samen met je docenten. Zij vinden het even belangrijk dat je slaagt, als jijzelf.” In het leslokaal, op je leerwerkplek, bij de studentenbegeleiding en zelfs gewoon in de gangen van de campus: je kan hen altijd aanspreken. “Toen ik nog twijfelde over mijn studiekeuze mocht ik langskomen op de campus voor een één-op-één gesprek waarin al mijn vragen beantwoord werden. De communicatie hier is top en ook de administratie gebeurt vlekkeloos, het zal je niet verbazen dat dat voor mij enorme pluspunten zijn, haha!”

"Hier wordt geen oordeel geveld. De sfeer zit goed, we motiveren elkaar.”

Ook haar klasgenoten zijn een grote hulp. “Met veertien studenten zijn we een kleine, gezellige klas. Ik ben niet de enige die er al een traject van studeren of werken heeft opzitten, waardoor we elkaar goed begrijpen. Hier wordt geen oordeel geveld. De sfeer zit goed, we motiveren elkaar.”

(Lees verder onder de foto's)

‘Laat die jobs maar komen!’

Een voltijdse graduaatsopleiding duurt twee jaar en is modulair opgebouwd. Wat wil zeggen dat je, net zoals Yasmine, zelfs pas in het tweede semester kan aansluiten. In die twee jaar krijg je de kans en de tijd om te groeien. Heb je daarna nog goesting om verder te studeren, dan kan je gemakkelijk doorstromen naar een bacheloropleiding. Maar je hebt ook genoeg ervaring opgedaan om meteen dat professionele werkveld in te duiken.

En Yasmine? Die heeft voorlopig zin om volgend jaar aan het werk te gaan. Misschien studeert ze later nog verder. "Het is heel fijn om te weten dat dat kan, maar het kriebelt om aan de slag te gaan. Het liefst bij een ngo. Meewerken aan projecten die hun steentje bijdragen tot een mooie maatschappij, dat zie ik helemaal zitten!”


🧕🏽Yasmine volgt het graduaat HR-support in Antwerpen. Ook in Geel en Mechelen kan je de opleiding volgen. In dag- of avondonderwijs.

❤️ Heb jij, net als Yasmine, een groot hart voor mensen? Zorg voor jezelf en anderen bij de opleidingen uit het interessegebied People & Health.

🤝🏿 Helemaal overtuigd? Schrijf je in voor het nieuwe academiejaar.

📍 Antwerpen Gezondheid & Welzijn
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.