'Geen paniek! Je hoeft geen tekenaar of kunstenaar te zijn'

'Geen paniek! Je hoeft geen tekenaar of kunstenaar te zijn'

Van Verpleegkunde naar IMD, Stephanie volgt haar hart

Stephanie Lambrighs behaalde een diploma Verpleegkunde maar hield er ook van nieuwe technologieën te ontdekken. En ermee te experimenteren. Ze komt uit een  totaal andere wereld en begon zonder enige ervaring aan de opleiding  Interactive Multimedia Design (IMD) in Mechelen. Vandaag vertelt ze over haar lievelingsvak: Creatie. "Het is een kwestie van motivatie, een positieve vibe & vooral: leren omgaan met feedback."

"Creatie 1 is een vak dat je onmiddellijk krijgt wanneer je start aan de opleiding. Meteen ook een vak dat vaak blijft hangen in het geheugen van veel studenten. Je leert er de eerste basics en zoals de naam al doet vermoeden, is het de bedoeling om je beste creatieve ideeën naar boven te halen. Say no more! Als eerste opdracht moesten we digitaal een object uit werken aan de hand van enkele stappen."

"Schetsen in een schetsboek! Geen paniek, je hoeft geen tekenaar of kunstenaar te zijn bij ons. Relax!"

(Lees verder onder de foto)

Story image

"Eerst moesten we een hond, een fiets en een plant schetsen. Je beste schets werd gekozen, zodat je die verder kon uitwerken. In mijn geval was dat de fiets. De volgende stap is al meteen Illustrator: een Adobe programma dat gemaakt is om digitale concepten, illustraties of vectors mee te maken. Een afwisseling van tutorials en feedbackrondes zorgen hier voor een positief resultaat! "

"Als ik nu terugblik op het vak Creatie, kan ik zeggen dat het niet gemakkelijk was, maar dat het stap voor stap toch is gelukt! Het is een kwestie van motivatie, een positieve vibe & vooral: leren omgaan met feedback. You are not your work. Op deze manier worden we alleen maar beter."


Inspireert dit verhaal jou en wil je meer weten over de bachelor Interactive Multimedia Design? Bezoek dan onze website of kom eens - online of offline - langs op een van onze infomomenten.
Campus De Ham
Campus De Ham Raghenoplein 21bis, 2800 Mechelen

 

#weareMECHELEN Media & Communication
Over Thomas More

#wearemore! Twintigduizend studenten en een veelvoud aan afgestudeerden bij Thomas More-hogeschool. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Honger nog niet gestild? Check www.thomasmore.be/find-us en volg de takeovers van onze studenten op Instagram.Thomas More
www.thomasmore.be/campussen