'Geen paniek! Je hoeft geen tekenaar of kunstenaar te zijn'

'Geen paniek! Je hoeft geen tekenaar of kunstenaar te zijn'

Van Verpleegkunde naar XD, Stephanie volgt haar hart

πŸ’‘ Interactive Multimedia Design (IMD) heet vanaf academiejaar '22-'23 Digital Experience Design (XD).

Stephanie Lambrighs behaalde een diploma Verpleegkunde maar hield er ook van nieuwe technologieën te ontdekken. En ermee te experimenteren. Ze komt uit een ​ totaal andere wereld en begon zonder enige ervaring aan de opleiding ​ Interactive Multimedia Design (IMD) in Mechelen. Vandaag vertelt ze over haar lievelingsvak: Creatie. "Het is een kwestie van motivatie, een positieve vibe & vooral: leren omgaan met feedback."

"Creatie 1 is een vak dat je onmiddellijk krijgt wanneer je start aan de opleiding. Meteen ook een vak dat vaak blijft hangen in het geheugen van veel studenten. Je leert er de eerste basics en zoals de naam al doet vermoeden, is het de bedoeling om je beste creatieve ideeën naar boven te halen. Say no more! Als eerste opdracht moesten we digitaal een object uit werken aan de hand van enkele stappen."

"Schetsen in een schetsboek! Geen paniek, je hoeft geen tekenaar of kunstenaar te zijn bij ons. Relax!"

(Lees verder onder de foto)

Story image

"Eerst moesten we een hond, een fiets en een plant schetsen. Je beste schets werd gekozen, zodat je die verder kon uitwerken. In mijn geval was dat de fiets. De volgende stap is al meteen Illustrator: een Adobe programma dat gemaakt is om digitale concepten, illustraties of vectors mee te maken. Een afwisseling van tutorials en feedbackrondes zorgen hier voor een positief resultaat! "

"Als ik nu terugblik op het vak Creatie, kan ik zeggen dat het niet gemakkelijk was, maar dat het stap voor stap toch is gelukt! Het is een kwestie van motivatie, een positieve vibe & vooral: leren omgaan met feedback. You are not your work. Op deze manier worden we alleen maar beter."


πŸ‘‰πŸ½ Interactive Multimedia Design (IMD) heet vanaf academiejaar '22-'23 Digital Experience Design.

Campus De Ham
Campus De Ham Raghenoplein 21bis, 2800 Mechelen

 

πŸ“ Mechelen Media & Communicatie
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.