Het verschil maken en criminaliteit bestrijden? Daar doet Elyne het voor!

Het verschil maken en criminaliteit bestrijden? Daar doet Elyne het voor!

Op stage met Elyne! Het tweede jaar deed ze haar kijkstage op de dienst administratieve sancties van de stad Geel. De toffe sfeer en het feit dat ze een verschil kan maken, overtuigden Elyne Van Cleynenbreugel uit Rechtspraktijk om ook haar stage van dertien weken op deze dienst te doen. Hoe het met haar gaat en wat ze de grappigste GAS-boete vindt? Let’s read!

Op naar een wereld met minder criminaliteit

“Een louter administratieve job bij een notaris of een advocatenkantoor? Dat is niets voor mij! Ik wil een verschil kunnen maken door boetes op te leggen aan diegenen die het verdienen en zo criminaliteit bestrijden”, vertelt Elyne. Op de dienst administratieve sancties mag ze van allerlei zaken proeven. Zo start ze GAS-dossiers op, maar heeft ze ook al hoorzittingen bijgewoond van geverbaliseerden die hun verhaal komen doen. Klikt interessant, toch? En dat is het ook, want ze hoorde al allerlei grappige verhalen.

“Een proces-verbaal dat me nog lang zal bijblijven is er eentje rond nachtlawaai. Persoon X kreeg bezoek van de politie nadat de buren gebeld hadden dat er te luide muziek was in het midden van de nacht. Zij klopten aan bij persoon X en merkten meteen dat deze persoon dronken was. De muziek werd stiller gezet en de politiemannen vertrokken. Een paar uur later kreeg de politie telefoon van diezelfde persoon die beweerde dat twee mensen verkleed als agenten hem waren komen opzoeken”, vertelt onze studente met de glimlach.

Toch is het zeker niet altijd grappig. Zo ontdekte Elyne dat meeste GAS-boetes uitgeschreven worden voor sluikstorten. “Ik heb gemerkt tijdens mijn stage dat mensen het begrip ‘sluikstorten’ vaak verkeerd kennen. Het gaat niet alleen om afval dat je langs de weg gooit. Ook huishoudelijk afval in straatvuilbakjes gooien is een vorm van sluikstorten. Met huishoudelijk afval bedoel ik dat mensen vaak bijvoorbeeld hun auto leegmaken aan een straatvuilbakje. Dit mag uiteraard niet”, zegt ze.

(Verder lezen onder foto)

Story image

No stress

“Ik ben een enorme stresskip en had dan ook veel zenuwen voor mijn eerste stagedag. En waarom eigenlijk? Je stage is de ideale manier om jezelf te ontplooien. De mensen op je stagebedrijf weten dat je nog student bent en houden er rekening mee dat je nog niet alles perfect weet of kan. Ze motiveren je om je grenzen te verleggen en stomen je klaar voor de werkende wereld”.

En of Elyne na haar stage meteen die werkende wereld in wil? Nope! Ze wil graag alles geprobeerd hebben en gaat daarom nog een vervolg breien aan haar opleiding. Tijdens haar stage zat ze in het gebouw van de politie en dat wakkerde haar interesse voor criminologie alleen nog maar aan. Daarom zou ze graag haar master criminologie behalen en de politietesten afleggen om hoofdinspecteur te worden. Kortom, er liggen nog vele mooie dromen op het pad van Elyne.


βš–οΈ Elyne volgt de opleiding Rechtspraktijk op de campus in Geel.

πŸ‘€ Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt hun contactgegevens op onze website.

🀝🏿 Of kom eens kennismaken!

πŸ“ Geel Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.