"Het was altijd mijn droom om een eigen technologiebedrijf te leiden."

"Het was altijd mijn droom om een eigen technologiebedrijf te leiden."

Thomas studeerde in 2018 af aan Campus De Nayer.

Thomas studeerde in 2018 af aan Campus De Nayer. Met in zijn ene hand een bachelordiploma Elektronica-ICT en in zijn andere hand een eigen elektronicabedrijf. Passie, hard werken en een grote drive vormen het DNA van Thomas. En dat van Campus De Nayer.

Dat Thomas in de technologiesector terecht zou komen stond al snel vast. “In het middelbaar volgde ik een TSO-opleiding Elektriciteit-Elektronica. Met mijn GIP in het laatste jaar heb ik deelgenomen aan de wedstrijd Technologica. Toen is de bal pas echt aan het rollen gegaan. Sinds mijn zeventiende bezoek ik technologiebeurzen in binnen- en buitenland. De stap naar een bacheloropleiding Elektronica-ICT was dus logisch.”

De stap naar Campus De Nayer was net iets groter. Zestig kilometer ligt er tussen Thomas zijn huis en Sint-Katelijne-Waver. Maar toch stond Thomas zijn beslissing om zo ver van huis te studeren snel vast.

“Op een SID-in beurs ben ik aan de praat geraakt met een aantal docenten van De Nayer. De passie die zij tijdens dat korte gesprek uitstraalden, smaakte meteen naar meer. Ik heb nog een aantal openlessen gevolgd bij andere hogescholen, maar na mijn bezoek aan de Opencampusdag van De Nayer wist ik het zeker: hier hoor ik thuis.”

(Lees verder onder de foto's)

En dat buikgevoel bleek juist. De lat ligt hoog, maar hard werken schrikt Thomas niet af. Wel integendeel. “Projecten vormen een groot deel van de opleiding. Een grote uitdaging ook. Dan merk je echt de meerwaarde van de bevlogen coaching door de docenten en de technologische faciliteiten op de campus. De Makerspace is hier een prachtig voorbeeld van.”

Tijdens het tweede jaar van zijn opleiding heeft Thomas bovendien zijn eigen bedrijf opgestart. Met een statuut van student-ondernemer ondersteunt Thomas More jong ondernemerstalent. “In 2017 ben ik zelfstandige geworden. Met mijn bedrijf VAE doen we research en ontwikkeling van elektronica en software voor bedrijven. De combinatie met een voltijdse studie was stevig, maar gaf ook veel voldoening. Sinds ik afgestudeerd ben, heb ik me helemaal op mijn bedrijf gestort. Ondertussen ontwikkelen we ook nog via 3D-printing prototypes voor verschillende klanten. VAE draait op volle toeren! Het was altijd mijn droom om een eigen technologiebedrijf te leiden. Maar dat ik op deze leeftijd al zo ver zou staan, had ik nooit durven hopen.”


πŸ‘¨πŸΌ‍πŸ’»Thomas studeerde Elektronica-ICT in Sint-Katelijne-Waver op Campus De Nayer. Ook in Geel kan je de opleiding volgen.

πŸ”— Heb jij, net als Thomas, technologie en informatica in je systeem? Klik dan met de opleidingen uit het interessegebied Tech & IT.

🀝🏿 Helemaal overtuigd? Schrijf je in voor het nieuwe academiejaar.

 

πŸ“ Sint-Katelijne-Waver Technologie & ICT
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.