Hun chemische formule werkt, niet alleen op Valentijn!

Hun chemische formule werkt, niet alleen op Valentijn!

Ine & Sten leerden elkaar kennen tijdens hun studie Chemie op Thomas More.

Huisje: check. Boompje: check. Beestje: check. Baby: in de maak. De scheikundige formule van Ine (30) & Sten (29) werkt. Je zou zelfs de Tabel van Mendelejev op hun liefdesparcours kunnen projecteren. Tin, omdat het koppel dit jaar 10 jaar samen is. Zuurstof, omdat ze dat aan elkaar geven, hun manier om stand te houden. En als meest kostbare element: een meisje dat op komst is.

Het was in Geel tijdens hun Bachelor Chemie dat de vonk oversloeg. “Ik ben een jaar ouder dan Sten en had al iets anders gestudeerd. Toen ik bij Sten in de klas kwam, was ik de nieuwe. Achteraf hoorde ik dat hij naar een medestudent had gestuurd: “Wie is dat meisje naast u?”, lacht Ine. “Op een gegeven moment kwam onze docent Organische Chemie niet opdagen. Dan hebben we met een aantal van de klas Trivial Pursuit gespeeld. Die avond was er ook een TD. Ik kwam Sten daar opnieuw tegen. Zijn openingszin: “Volgende keer moeten wij een team vormen met Trivial.” Wie er die avond won, weten ze niet meer. “Ik was te hard afgeleid”, verklapt Sten. “En dacht de hele tijd: amai, dat is echt wel een echte knappe!”

(Lees verder onder de foto's van Elise Marcelis)

Boenk erop

Het was vooral singer-songwriter Ben Howard die de katalysator voor de volgende stap bleek. “Ine kwam te weten dat ik gitaar speelde. Ze wilde me heel graag Ben Howard horen spelen. Plots stond ze voor mijn deur. Dat had ik niet verwacht”, lacht Sten. “Het was boenk erop. En nog altijd.” Ondertussen heeft het koppel Ben Howard ook al enkele keren live gezien. Een artiest voor hun openingsdans? “Nee, we zijn voorlopig niet van plan om te trouwen.” Voor Ine was het vooral zijn karakter dat de doorslag gaf. “Hij was heel open, joviaal. Ik ben eerder ingetogen. Dat triggert,” zegt Ine. “Het enige struikelblok was zijn naam. Ik had ‘Sten’ nog nooit gehoord. Dus ik heb er zowat alles van gemaakt: Stef, Stijn, Stan,…”

Meisjes aan de macht

10 jaar later woont het koppel in Arendonk. Het geboortedorp van Sten. “Ik kon het niet over mijn hart krijgen om er te vertrekken. Een beetje tegen de zin van Ine. Eigenlijk was het een stille discussie. Maar nu is zij ook heel blij om hier te wonen.” Het huis hebben ze zelf gebouwd. Twee jaar en veel zweet heeft het hen gekost. Het bleek een ultieme relatietest. En er komt ​ eentje aan. Ine is op dit moment 8 maanden zwanger van een meisje. “We hebben eigenlijk al een meisje”, lacht Ine. “Vital, heet ze. Een Australische Herder. Ze is prachtig, maar heeft wel een eigen willetje.”

(Lees verder onder de foto's van Lynn Van Baelen)

Melig

Ine en Sten hebben dus veel om te vieren. Al doen ze dat niet standaard op 14 februari. Geen chocolade in hartjesvorm. Geen plastic rode rozen. Valentijn is niet echt aan hen besteed. “Melig”, zo benoemen ze het. Ook koosnaampjes hebben ze niet echt. “Soms zeg ik Stennie en hij Inie. That’s it. Als hij boos is, wordt het wel Mevrouw Bruyninckx”, lacht Ine. Al gebeurt dat maar zelden. Hun eerste hulp bij ruzies? Praten. Elkaar zuurstof geven. “Ine weet perfect welke vragen ze aan mij moet stellen. Ik durf dan ook te vertellen wat er op mijn lever ligt.” Of lasagne maken, dat blijkt ook een magische formule. “Dat kan Sten als de beste: lasagne bolognese naar een recept van Jeroen Meus. En dan met een glaasje rood erbij.” Misschien nog een idee voor jullie Valentijnsmenu Ine & Sten? Mochten jullie dit jaar toch zwichten. Met nog deze tip voor gepaste achtergrondmuziek: Ben Howard die zingt “It turns out that there is something more magnificent than nature. It’s love”. Liefde, met de grote L. En dat mag gerust een nieuw chemisch element worden, wat ons betreft.

πŸ‘©‍πŸ”¬πŸ‘¨‍πŸ”¬Ine en Sten volgden de bacheloropleiding Chemie
​
πŸ“ Campus Geel
​
πŸ‘€ Benieuwd naar hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt de contactgegevens op onze website. 
​
🀝🏿 Of kom eens kennismaken
πŸ“ Geel Biowetenschappen & Chemie *Graduated
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.