β€˜Ik ging opnieuw studeren en vond de vrouw van mijn leven.'

β€˜Ik ging opnieuw studeren en vond de vrouw van mijn leven.'

πŸ’˜ Hier kwamen Stef en Lies thuis.

🌍 Stef en Lies leerden elkaar al wandelend, met Thomas More naar Santiago de Compostella, kennen. Nu rijden ze Europa rond in hun zelfgebouwde camper. Mét zoontje Atlas.

Tijd voor een Valentijnspecial. Want de liefde, daar kennen we hier wat van! Vraag aan Stef en Lies wat ze hebben overgehouden aan hun tijd op Thomas More en ze moeten lachen. Ze leerden elkaar kennen dankzij een schooluitstap en zijn sindsdien dolgelukkig met elkaar, hun job én een fantastisch zoontje. ‘Ik ging opnieuw studeren en vond de vrouw van mijn leven, dan kan je wel zeggen: opleiding geslaagd!’ Maak je klaar voor een trektocht recht naar de liefde.

2018. Campus Vorselaar, Thomas More. Stef, die al een paar jaar in de logistiek en aankoop zit, wil de corporate sector laten voor wat het is. Hij wil gaan lesgeven. Lies, een leerkracht middelbaar én bakker van opleiding, wil even wat minder pubers zien. Stef en Lies kennen elkaar niet, maar hebben hetzelfde idee: ze schrijven zich in voor het verkort traject Leraar Lager Onderwijs.

In dat verkort traject heb je twee lesdagen per week. Ideaal voor mensen die studeren willen combineren met bijvoorbeeld werken. Maar toegegeven, heel vaak zie je je medestudenten dan niet. ‘We kenden elkaar wel,’ zegt Stef daarover ‘maar echt contact hadden we niet.’

Samen onderweg

Gelukkig voor Stef en Lies organiseert Thomas More bijna elk jaar een heuse pelgrimstocht naar Santiago de Compostella voor studenten en medewerkers. Of ze graag meegaan? Een no-brainer voor de twee wereldreizigers. ‘Ik deed niet liever dan backpacken en Lies heeft bijvoorbeeld nog in Vietnam gezeten voor ontwikkelingshulp. We vonden dit allebei een leuke kans!’

En onderweg, tussen bossen en akkers, langs Romaanse kerkjes en oude burchten, al wandelend, al puffend en al zwetend, sloeg de vonk heel stilletjes over. ‘Vijf dagen lang stapten we minstens 30 kilometer per dag. Dat is heel mooi, maar ook echt zwaar. Iedere dag word je een beetje meer moe en ja, emotioneler. Ik denk dat je op zo’n moment gemakkelijker diepe connecties legt met iemand.’ Steeds vaker wandelden Lies en Stef naast elkaar, hun gesprekken steeds intenser.

(Lees verder onder de foto's)

Traag maar gestaag

Terug in Vorselaar bleef hun zinderende vriendschap sterk, tussen de lessen en stages door. Maar pas na de zomer, met hun diploma op zak, ontluikt de liefde voor Stef en Lies echt. ‘We gingen allebei aan het werk, onze wegen hadden toen gemakkelijk kunnen scheiden. Maar toen Lies, oorspronkelijk van Ramsel, in Antwerpen begon les te geven om zo toch dichter bij mij te zijn, konden we er niet meer onder uit: dit was voor echt.’ lacht Stef.

Een versnelling hoger

Een van de eerste dingen die ze samen deden was een busje kopen en dat ombouwen tot een camper. Met z’n tweetjes reden ze door Europa, van avontuur tot avontuur. En toen moest het grootste avontuur nog beginnen.

Eind 2020 werd hun zoontje Altas geboren, een kind van de wereld. ‘Toen Atlas acht maanden werd, maakten we onze eerste reis als gezin. Niet evident met zo’n kleintje, maar heel plezant! We reden door België op zoek naar mooie plekjes terwijl hij in zijn wiegje tussen ons in sliep, samen in de camionette. Zo gezellig!’

(Lees verder onder de foto's)

Eindstation?

Op termijn hopen Lies en Stef te kunnen verhuizen. ‘Dat is onze volgende droom: een huisje in een meer landelijke omgeving, met een tuin, in de natuur. En dan zien we wel weer!’

En of ons reizend Thomas More-koppel Valentijn viert? ‘Normaal niet echt, maar dit jaar zal het wel moeten, zeker? Als we al in een artikel staan!’ lacht Stef. ‘Nee, wij plannen het hele jaar door Valentijnmomentjes, dat vinden wij het leukst!’


πŸ‘¨‍πŸ¦°πŸ‘©‍🦰 Stef en Lies volgden een verkort traject Leraar Lager Onderwijs op de campus in Vorselaar.  
​
πŸ“ Ook in Antwerpen, Mechelen,Turnhout en Geel kan je lerarenopleidingen volgen.
​
πŸ‘€ Benieuwd naar hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt de contactgegevens op onze website. 
​
🀝🏿 Of kom eens kennismaken

 

 

 

πŸ“ Vorselaar Onderwijs *Graduated
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.