'Ik dacht altijd dat je bij de hogeschool maar een cijfer bent, maar dat is hier echt niet waar!'

'Ik dacht altijd dat je bij de hogeschool maar een cijfer bent, maar dat is hier echt niet waar!'

Dit is een plek naar je hart. Hier kwam Manel thuis.

πŸ‘‰πŸΎ Tien vragen aan Manel

πŸ‘©πŸ½ Manel Amdouni
β€‹πŸ§  Opleiding Toegepaste Pyschologie met afstudeerrichting Klinische Psychologie - Schoolpyschologie en Pedagogische Psychologie
​
πŸ“ Campus Sanderus, Antwerpen

1. Waar kwam je keuze voor Toegepaste Psychologie vandaan?

Sinds het middelbaar ben ik al geïnteresseerd in de mens, hoe de mens denkt, waarom hij zich op een bepaalde manier gedraagt … Ik heb Humane Wetenschappen gestudeerd en daar begon mijn interesse dankzij de vakken Cultuurwetenschappen en Gedragswetenschappen.

2. Voel je je thuis bij Thomas More?

Absoluut wel! Ik dacht altijd dat je bij de hogeschool maar een cijfer bent, maar dat is hier echt niet waar. In de gangen herkennen docenten mij, je krijgt een goeiedag, een "hoe gaat het?" … Ik voel mij hier echt helemaal thuis!

3. CCT is blijkbaar een moeilijk vak binnen de opleiding. Kan je daar wat over vertellen?

CCT staat voor counseling, coaching en training. Dat is een derdejaarsvak waarin je je gespreksvaardigheden gaat trainen om de stap naar het werkveld te kunnen zetten. Mijn favoriete docent geeft dit! Een heel betrokken docent, want tijdens de coronacrisis vroeg ze bijvoorbeeld vaak of we het nog zagen zitten. Dat beetje aandacht deed toen al heel goed.

4. Heb je dan een lievelingsvak?

Klinische pyschologie van het tweede jaar. Andere studenten zullen nu waarschijnlijk denken: "wat zegt die nu!" want dat is toch wel een pittig vak, maar ik vond dat heel interessant. Dat vak heeft voor mij bepaald dat ik echt wel binnen de klinische psychologie wil afstuderen.

5. Wilde je van kleins af aan al psychologisch consulent worden?

Nee, ik had totaal iets anders in mijn hoofd! Ik wou journalist worden, een paar jaar later advocaat … Ik was nogal een dromer!

(Lees verder onder de foto's)

6. Wat wil je na deze opleiding gaan doen?

Op dit moment denk ik toch dat ik nog verder wil studeren. Ik heb het gevoel dat ik mij nog meer wil verdiepen in psychologie. Ik denk bijvoorbeeld aan een schakeljaar en een master.

7. Je bent momenteel bezig met je stage. Hoe vlot dat?

Ik ben nu mijn derde week aan het doen in het opvangcentrum van Het Rode Kruis op Linkeroerver. Ondanks de coronamaatregelen loopt dat eigenlijk wel goed. Ik doe er dertien weken over, aangezien het mijn laatste stage is. In het tweede jaar hadden we ook al een exploratiestage van acht weken.

8. Heb je een tip voor nieuwe studenten?

Doe op voorhand voldoende onderzoek: bekijk wat de vakken inhouden, wat je kan doen met je diploma … Kies niet de eerste beste opleiding die in je opkomt! Vragen zoals "als ik deze studie doe, wat gaat me dat opleveren?" of "interesseert dit mij echt?" mag je echt niet overslaan.

9. Heb je binnen jullie opleiding ook les op de andere campussen?

Meestal zitten we op Campus Sanderus, maar tijdens de coronacrisis gebeurde het wel eens dat er vakken waren op Campus Sint-Andries of Campus National.

10. Leg aan de nieuwsgierigen onder ons uit hoe tof je opleiding is!

THIS OR THAT - als laatste een korte keuzeronde, je maakt telkens de keuze tussen één van de twee opties. Klaar?

Online of offline? 
​Online 🌐

Praktijk of theorie? 
​Praktijk πŸ’¬

Een opdracht ver op voorhand inleveren of nachtje doorwerken? 
​Ver op voorhand ⏰

Worstenbrood of slaatje van de dag? 
​Slaatje πŸ₯—

Verder studeren of gaan werken? 
​Verder studeren πŸ“š

Veel geld verdienen of gelukkig in je job? 
​Gelukkig in je job πŸ’•

Op kot of pendelen? 
​Pendelen 🚌

Studentenclub of niet? 
​Studentenclub πŸ”₯


πŸ‘©πŸ½ Manel Amdouni volgt de driejarige opleiding Toegepaste Psychologie met afstudeerrichting Klinische Psychologie op Campus Sanderus, Antwerpen.
​
β€‹πŸ€— Ben je zelf nog op zoek naar wat je wil studeren? Kom dan kennismaken!
πŸ“ Antwerpen Gezondheid & Welzijn
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.