'Ik had het bijna verknald'

'Ik had het bijna verknald'

Laurens en ValΓ©rie: koningskoppel gesmeed op Thomas More en bekroond in the Big Apple

Drie jaar geleden vroeg hij haar ten huwelijk boven op de wolkenkrabber van het Rockefeller Center in New York. Het was koud en winderig. Zij wist van niets en ze was te verbouwereerd om meteen 'ja' te zeggen. Maar de blik in haar ogen volstond. Hij had een ring met zeven diamantjes laten smeden omdat ze al zeven jaar samen waren nadat ze elkaar hadden leren kennen op Thomas More. Het was liefde op het eerste gezicht, maar toch slaagde hij er nog bijna in het te verknallen. Brr. De lovestory van Laurens (De Kooning) en Valérie (Houben) leest als onvervalste romcom, Valentijn vintage.

Tien jaar geleden zagen Valérie en Laurens elkaar voor het eerst in Mechelen op een feestje. 'Onze blikken kruisten elkaar', zegt Laurens. 'Ik zag haar, zij zag mij en het was prijs, echt waar.'

Valérie uit Zonhoven zat in haar eerste jaar Interieurvormgeving en Laurens in zijn laatste jaar Journalistiek en hoewel het liefde op het eerste gezicht was en ze samen een 'toffe avond' beleefden, stopte het daar. Laurens voelde zich nog niet klaar voor een vaste relatie. Maar toen ze elkaar wat later weerzagen op een studentenfeestje op Campus De Ham sloeg de vonk andermaal over. Vuurwerk alweer. Maar helaas. Dit keer was het de beurt aan Valérie, gekwetst door Laurens eerdere afwijzing, om de boot af te houden. 'Er is die avond niets gebeurd', zegt Laurens. Er was iets gebroken. De angel zat diep in hun hart.

Top of the Rock

Een paar maanden later is Laurens op vakantie in New York. Het is Valentijn. No kidding. Hij staat boven op de 'Top of the Rock', de toren van het Rockefeller Center, en overweldigd door het uitzicht en het ogenblik, beseft hij plots: 'Er is niemand anders met wie ik dit wil delen.' Hij rept zich naar zijn hotel en stuurt vanop zijn laptop een 'melige' Valentijnsmail naar Valérie met de dringende smeekbede om na zijn terugkeer in België af te spreken. Tot zijn grote opluchting zegt ze 'ja'.

'Er is niemand anders met wie ik dit wil delen, besefte ik.'

Het klikt op de date in de Gouden Vis, het is weer prijs zoals op die eerste avond. 'En dan heb ik haar een tijdje later in een zatte bui opgebeld en gevraagd of ze mijn lief wilde worden', aldus Laurens. Eind goed al goed. Laurens en Valérie gaan samenwonen en drie jaar geleden bekronen ze hun liefde in stijl, in NY, the Big Apple, boven op een wolkenkrabber.

Metaaldetector

'We waren daar zogezegd om een groep te zien', lacht onverbeterlijke romanticus Laurens, 'The Misfits'. Maar dat was maar een voorwendsel natuurlijk. Ik had terwijl Valérie naar haar werk was, een ring laten maken bij een goudsmid in Mechelen en die had ik meegesmokkeld. Even nog dreigde ik mezelf te verraden want om op de Top of the Rock te komen, moesten we door een metaaldetector en ik vreesde dat die zou afgaan. Ik heb dan maar een smoes verzonnen om Valerie voorop te sturen, zodat ik desnoods de security zou kunnen ompraten. Maar het ging allemaal goed.'

En zo raakte dit koningskoppel eindelijk verloofd en getrouwd en leven ze ongetwijfeld nog lang en gelukkig samen. (Wordt vervolgd).

(wm)
​
​trouwfoto's: https://frankieandfish.com/

 

πŸ“ Mechelen Media & Communicatie Ontwerp & Constructie
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.