'Ik voel mij 100% thuis bij Thomas More'

'Ik voel mij 100% thuis bij Thomas More'

Dit is een plek naar je hart. Hier kwam Chaima thuis.

πŸ‘‰πŸΎ Chaima volgt het graduaat HR-Support

Bedrijfspsychologe. Dat zou Chaima worden. Maar haar dyscalculie gooide aanvankelijk roet in het eten. Nu, twee jaar later, zit ze in haar laatste jaar van de graduaatsopleiding HR-Support en ligt een carrière in de hr opnieuw binnen handbereik. Zelfs aan dat bachelordiploma Arbeids- en Organisatiepsychologie durft ze soms weer denken. 'Dat beide opties kunnen, verder studeren of gaan werken, geeft mij een heel gerust gevoel.'

'Als kind wou ik heel graag psychologe worden. Tijdens de middelbare school werd dat plan nog concreter: ik was heel geboeid door organisatie- en bedrijfsculturen en personeelsbeleid. Een opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie paste helemaal in dat plaatje.

Die opleiding heb ik twee jaar gevolgd, maar jammer genoeg gooide mijn dyscalculie roet in het eten. Het lukte mij niet om het vak statistiek tot een goed einde te brengen … Na twee jaar ben ik gestopt met mijn bachelorstudie en ben ik overgestapt naar de graduaatsopleiding HR-Support. ​

Die overstap was vooral persoonlijk een moeilijke beslissing. Ik voelde mij eerst gefaald. Maar dankzij de steun van mijn docenten, en specifiek Didier en Stéphanie, ben ik er alleen maar sterker uitgekomen. Zij hebben mij de moed en het vertrouwen gegeven om door te zetten. Die betrokkenheid van de docenten maakt dat ik mij 100% thuis voel bij Thomas More.

Naast het menselijke aspect, profiteer je als student ook van hun jaren werkervaring. En van de passie om die ervaring door te geven aan ons als studenten. Doordat de lessen zo interactief en praktijkgericht zijn, leer je zoveel meer. Ik heb ondertussen ook al vier keer stage gelopen. ​ Zo maak je kennis met het vak op de werkvloer. Super boeiend!

(Lees verder onder de foto's)

Ik loop op dit moment vier maanden stage bij Ileadme. Een eenmanszaak van een gedreven businesscoach. Ileadme is opgericht met als missie het empoweren van anderen en mensen in hun kracht te zetten. Denk aan coaching van leidinggevenden, trainingen rond veerkracht, energiemanagement of kernkwadranten … Met specifieke expertise in het coachen van mensen met autisme. Mijn takenpakket is heel divers: ik help om trainingen mee op punt te stellen, workshops te digitaliseren, doe research … De energie en ervaring die ik uit deze stage haal is, is goud waard.

Mijn tip voor studiekiezers? Het is een cliché, maar het blijft super waar: kies wat je graag doet! Dan volgt de rest vanzelf. En als het eventjes minder vlot gaat, weet dan dat je altijd bij je docenten terecht kan. Er bestaat voor alles een oplossing. Daar ben ik het levende bewijs van!

De graduaatsopleiding HR-Support is echt wat ik nodig had. Hier zit ik goed! En dat bachelordiploma? Daar durf ik stilletjes aan opnieuw aan te denken. Mijn opleiding brengt mij niet alleen hr-kennis en expertise bij, maar ook zelfvertrouwen en maturiteit. Misschien is dat wel het duwtje in de rug dat mij kan helpen om ook in statistiek te slagen?

Hoewel ik er tegelijkertijd ook superhard naar uitkijk om te beginnen werken. Als talentencoach binnen een bedrijf bijvoorbeeld. Dat beide opties kunnen, verder studeren of gaan werken, geeft mij een heel gerust gevoel. We zien wel wat de toekomst brengt. Ik ben er sowieso klaar voor!'


πŸ§•πŸ½Chaima volgt het graduaat HR-Support in Antwerpen. Ook in Geel en Mechelen kan je de opleiding volgen. In dag- of avondonderwijs.

❀️ Heb jij, net als Chaima, een groot hart voor mensen? Zorg voor jezelf en anderen bij de opleidingen uit het interessegebied People & Health.

🀝🏿 En kom eens kennismaken!

 

πŸ“ Antwerpen Gezondheid & Welzijn
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.