"Soms zie ik op het examen pas wie mijn docent is"

"Soms zie ik op het examen pas wie mijn docent is"

Merel volgt als werkstudent de bacheloropleiding Orthopedie

Hulpmiddelen creëren om het leven van mensen te verbeteren. Met kleine stapjes of grote sprongen. Daar draait het om, in de opleiding Orthopedie. Merel (23) is bewegingstechnoloog en volgt les als werkstudent op Campus Geel.
​
​Na haar vierjarige opleiding Bewegingstechnologie in Nederland was het snel duidelijk: de vraag was niet òf Merel nog zou verder studeren, maar wel wààr dat zou zijn. "Mijn opleiding tot bewegingstechnoloog was heel breed, weinig toegepast. Mijn klasgenoten van toen, werken ondertussen in heel uiteenlopende sectoren. Ik wou me graag verder specialiseren. Echt iets leren, met een duidelijk doel voor ogen."
​
​Dat doel vond Merel in een afstudeerrichting van Orthopedie: Schoentechnologie. Hoe kan een schoen een persoon mobieler maken? Hoe kan een sportprestatie verbeteren door een paar op maat gemaakte sportschoenen? Een orthopedisch schoentechnoloog is expert in het aanmeten, ontwerpen en maken van aangepast schoeisel.

(Lees verder onder de foto.)
​

Story image

Ook de stap van Nederland naar België was voor Merel snel gezet. "De opleiding Orthopedie in België is een jaar korter dan in Nederland. Het inschrijvingsgeld ligt een pak lager en de faciliteiten voor werkstudenten zijn beter." Maar los van de praktische voordelen, viel Merel ook als een blok voor de aanpak in Geel. 'Ik ben tijdens een Opencampusdag naar de campus gegaan en voelde meteen dat de opleiding mij daar als gegoten zou zitten. De focus op de praktijk en de steun van de docenten, daar wordt echt het verschil gemaakt.'
​
​Als werkstudent moet je sterk in je schoenen staan. "Vragen kan je niet zomaar stellen wanneer ze in je opkomen, je moet meer zelf uitzoeken, je tijd efficiënt leren indelen en zelf vaker initiatief nemen. Je moet dus wel wat discipline hebben."

Als werkstudent moet je sterk in je schoenen staan. "Vragen kan je niet zomaar stellen wanneer ze in je opkomen, je moet meer zelf uitzoeken, je tijd efficiënt leren indelen en zelf vaker initiatief nemen."

Merel zit ondertussen in haar tweede jaar Orthopedie. "Ik volg één vaste dag in de week les op de campus. Daarnaast werk ik nog drie dagen per week in een hardloop- en wandelspeciaalzaak." Dankzij haar opleiding Bewegingstechnologie kon ze al aardig uit de voeten met techniek en anatomie en kon ze dus rekenen op wat vrijstellingen. "Tijdens die dag les op de campus draait alles rond de praktijk. Mijn favoriete vak. Dat mis ik ook echt, nu we door de coronamaatregelen even geen les op de campus kunnen volgen."
​
​Het afstandsonderwijs, dat tijdens corona voor veel studenten nieuw was, had Merel wel al stevig onder de knie. "Wat voor mij een voordeel is aan de uitbreiding van het afstandsonderwijs voor alle studenten, zijn de online vragenuurtjes die daaraan vasthangen. Daar kan ik als werkstudent nu mee van profiteren."
​
​Online examen afleggen is dan wel weer nieuw voor Merel. "Theorielessen vinden bijna allemaal online plaats. Maar in normale omstandigheden gaan onze examens wel live door op de campus. Zo komt het dat je op het examen soms pas ziet wie nu eigenlijk al die tijd je docent was. Dat is wel een bijzonder extraatje."


Inspireert dit verhaal jou? Ontdek de bachelor Orthopedie op onze website. Benieuwd naar het werktraject dat Merel volgt? Daar lees je hier meer over.

 

πŸ“ Geel Gezondheid & Welzijn *Werken en studeren
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.