'Mensen helpen. Dat is wat ik wil doen.'

'Mensen helpen. Dat is wat ik wil doen.'

Tien vragen aan Izaya

πŸ™‹πŸ½‍♀️ Izaya Janssens
β€‹πŸ‘πŸ½ Opleiding Ergotherapie
β€‹πŸš© Campus Geel

1. Wat heb je in het middelbaar gestudeerd?

Ik ben mijn middelbaar gestart met Biotechnische Wetenschappen. Ik was toen heel geïnteresseerd in medicijnen en oplossingen vinden voor ziektes. Werken in een laboratorium leek mij toen echt fantastisch! Tot ik gaandeweg ontdekte dat sociaal contact heel belangrijk is voor mij. Mensen helpen. Dàt wou ik doen. Het idee om aan de slag te gaan in een labo vervaagde. In de plaats kwam mijn passie voor zorg. De laatste twee jaar middelbaar heb ik Gezondheids- en Welzijnswetenschappen gevolgd.

2. Je volgt nu Ergotherapie. Hoe heb je die beslissing gemaakt?

Dokter, kinesist, ergotherapeut, logopedist ... dat ik in de zorgsector zou terecht komen stond vast. Maar waar precies, dat was een moeilijkere beslissing. Ik heb lang aan kinesitherapie gedacht, tot ik in het zesde middelbaar een gesprek had met een ergotherapeut. Zij vertelde over haar werk in de psychiatrie, over welke therapieën ze daar gaf. Dat was zo'n fijn gesprek dat mijn doel duidelijk werd: ergotherapie!

3. Als je 1 minuut en 30 seconden krijgt. Hoe zou je de opleiding dan omschrijven?

4. Wat is je lievelingsvak?

Ik ben een grote fan van alles wat met communicatie te maken heeft. Elk semester hebben wij een communicatievak, waarin ik veel leer dat ik in het dagelijks leven ook toepas. De docent die dat vak geeft doet dat zo goed! Dankzij de levenslessen en de tips zie ik mezelf echt groeien als persoon, tijdens die lessen. Dat vak zou ik echt niet willen missen.

5. Waarom heb je voor Thomas More gekozen?

Ik had op voorhand veel goede dingen gehoord over de hogeschool. Dat de opleidingen heel praktijkgericht zijn bijvoorbeeld. Dat klonk als muziek in mijn oren, want ik ben iemand die goed en snel leert door de dingen te doen, door zelf te ervaren.

6. Wat heb je gedaan om je te informeren over de opleiding?

Op de SID-in ben ik langsgekomen op de beursstand van Thomas More. Daarna ben ik openlessen komen volgen. Tijdens de Opencampusdag heb ik op de campus met een paar docenten gepraat. Zo werd mijn keuze heel duidelijk. ​

7. En nooit spijt gehad van je beslissing?

Nog geen enkel moment! We komen allemaal heel goed overeen met onze docenten. De drempel tussen student en docent is hier ook heel laag. We kunnen eigenlijk altijd wel bij iemand terecht. Met vragen of problemen rond de opleiding, maar ook met privéproblemen. Ik heb hier echt een familiegevoel!

(Lees verder onder de foto's)

8. Studeren in Geel, is dat niet saai?

Totaal niet! Ik zit op dit moment bij de laboranten, de studentenvereniging waar de opleiding Ergotherapie ondervalt. En ik heb mij ook aangesloten bij Amarelo, dat is de studentengilde voor Geel en omstreken. Ook na de lessen valt er altijd wel iets te beleven.

9. Heb je nog een tip voor studiekiezers?

Informeer je uitgebreid! Ga voorbereid naar de SID-in, vergelijk scholen en opleidingen en volg je gevoel. Luister naar jezelf en kies een richting waarin je je goed voelt en waar je geen spijt van gaat krijgen in de toekomst. Wees echt eerlijk met jezelf. Als ik had vastgehouden aan het idee om laborante te worden, was ik op lange termijn zeker ongelukkig geworden. En nog belangrijk: staar je niet blind op een locatie.

10. Weet je al wat je na je opleiding wil doen?

Ja, verder studeren! Ik zou mij graag eerst nog verdiepen in specialisaties die mij enorm interesseren zoals bijvoorbeeld: psychiatrie, fysische revalidatie en verstandelijke beperkingen. Of dat met een master of een banaba is, dat moet ik nog uitzoeken.


❣️ Izaya volgt de driejarige bacheloropleiding Ergotherapie op Campus Geel.
​
πŸ‘€ Misschien past een werktraject beter in jouw agenda?
​
🀝🏿 Of kom eens kennismaken!
πŸ“ Geel Gezondheid & Welzijn
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.