“Met een diploma Office Management kan je echt alle kanten uit”

“Met een diploma Office Management kan je echt alle kanten uit”

De juiste studiekeuze maken is niet evident. Alle begrip dus als je het even niet meer weet. Ook Thomas More-alumnus Bjarne Meskens (24) had na het middelbaar geen flauw idee wat te doen. Maar in de bachelor Office Management vond hij een opleiding waar hij alleen maar goede herinneringen aan overhoudt.

“In het secundair volgde ik de opleiding Office Management en Communicatie, maar wat ik daarna zou gaan doen was een groot vraagteken. Het antwoord vond ik op de SID-in-beurs in Antwerpen, die we met de zesdejaars gingen bezoeken. Bij de stand van Thomas More voelde ik me meteen thuis. Zeker omdat ze de bachelor Office Management aanboden – een opleiding die perfect in het verlengde lag van wat ik in het middelbaar had gestudeerd.”

“De meeste bedrijven of uitzendkantoren denken dat officemanagers alleen maar administratieve taken uitvoeren. Niets is minder waar!"

Die keuze bleek voor Bjarne inderdaad de juiste. Terugblikkend op zijn opleiding telt hij alleen maar hoogtepunten: succesvolle projecten voor bedrijven en organisaties, een stage bij filmproductiehuis bij Bulletproof Cupid, excursies naar Keulen en Straatsburg ... “Heel leuke en leerrijke ervaringen waar ik nog steeds mooie herinneringen aan heb. Maar als ik écht iets moet kiezen dat er bovenuit steekt, dan toch mijn bijdrage aan de socialemediakanalen van de opleiding. Mede daardoor kreeg Office Management in mijn tweede jaar een eigen Instagram-account. Ik was de allereerste OM-student die er een foto op plaatste: een machtig moment dat me nog lang zal bij blijven. Kortom, de opleiding heeft me alles geboden wat ik ervan had verwacht, en zelfs meer.”

(lees verder onder de foto's)

Goede herinneringen dus. Maar ook voldoende jobkansen? “Toen ik was afgestudeerd en een job zocht, viel me één ding sterk op: de meeste bedrijven of uitzendkantoren denken dat officemanagers alleen maar administratieve taken uitvoeren. Niets is minder waar: we kunnen vertalen, we kennen de nieuwste trends op verschillende markten, we weten hoe we professioneel sociale media kunnen gebruiken, we kunnen events organiseren én beheersen verschillende talen. We zijn gewoon ‘More’, we kunnen met ons diploma echt alle kanten uit, ook al omdat de opleiding vanaf het eerste jaar heel praktijkgericht is. Dat zal je wel merken als je het studeert (lacht).”

“Of ik tips heb voor studenten die hun studierichting nog niet hebben gevonden? Doe wat je graag doet en waar je interesses naar uitgaan. Het is zeker oké om in het begin nog niet te weten wat je later professioneel wil doen. Geloof me, ik spreek uit ervaring: het was pas in mijn tweede jaar OM dat mijn interesse in sociale media begon te groeien en ik wist dat ik hier professioneel mee aan de slag wou gaan. Het heeft me uiteindelijk tot bij Telenet gebracht, waar ik nu werk als social media advisor. Een job waarbij ik mijn passie voor sociale media en de knowhow uit mijn opleiding combineren. Zalig toch?”


Inspireert het verhaal van Bjarne jou? Vink dan snel "bachelor Office Management checken" af op je to-dolijstje.

 

📍 Mechelen Bedrijf, Organisatie & Toerisme *Graduated
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.