'Mijn droom? Een eigen reisbureau!'

'Mijn droom? Een eigen reisbureau!'

Studeren en ondertussen de wereld leren kennen.

Stéphanie behaalde vlot haar bachelordiploma Toerisme en Recreatiemanagement, combineert nu een masterstudie met een job als reisagente bij een bureau voor reizigers met een beperking en droomt van haar eigen reisbureau. Een wereldreiziger met ambitie!

Dat ze de toeristische sector in zou duiken, stond in de sterren geschreven. “Mij vind je op reis niet vaak langs het zwembad. Ik trek er liever op uit om het land te ontdekken en van nieuwe culturen te proeven. Bij het kiezen van de juiste opleiding volgde ik gewoon mijn buikgevoel. Studeren en ondertussen de wereld leren kennen, dat is fantastisch!”

Dat buikgevoel bracht haar naar de campus De Vest in Mechelen. “Een plek waar ik me meteen thuis voelde.” Dat had voor Stéphanie veel te maken met haar docenten. “Zij hebben mij geïnspireerd en gemotiveerd. Ze geven je alle bagage om je dan je eigen weg te laten zoeken.”

Slapen in een reisbureau

“Voor de eerste les van het eerste jaar, kwamen we binnen in een donkere aula met als enige lichtpuntje een wereldbol in het midden van de zaal. De docente, mevrouw Verbeeck, zei toen heel simpel dat als we echt goede reisagenten wilden worden, we onze kamer thuis moesten omtoveren tot een reisbureau. We moesten met beide voeten in de wereld staan en elk hoekje ervan ontdekken. Toen ik ’s avonds thuis kwam, stond ik stil in mijn kamer en besefte ik dat ik al in een reisbureau sliep. Stapels reisboeken op de grond, foto’s naast het bed en landkaarten aan de muur. Dat moment én die docent zal ik nooit vergeten.”

'Ah ja, dus jij wordt gewoon betaald om op vakantie te gaan?’

Maar het hoogtepunt van die drie jaar bij Thomas More? “Dat moet de projectstage naar Dubai geweest zijn. We hebben daar keihard gewerkt, maar we hadden ook tijd genoeg om Dubai én Abu Dhabi te ontdekken. Wat een reis!”

Dat gezegd zijnde, wil Stéphanie ook meteen het grootste misverstand over haar droomjob de wereld uit helpen: het is géén excuus om je hele leven lekker betaald op vakantie te gaan. “Het is een heel leuk voordeel aan deze job dat je af en toe op prospectiereis mag, maar er komt veel meer bij kijken dan dat!”

Als reisagent stel je vaak een volledige reis samen. “Nog voor we in Dubai aankwamen hadden we alles uitgestippeld, activiteiten, restaurants, volledige dagplanningen. En één keer daar begint het onderhandelen met leveranciers om de reis die jij bedacht hebt daadwerkelijk te kunnen aanbieden. Dat is vaak het pittigste. Je moet ook altijd rekening houden met je specifieke doelgroep. Een reis uitwerken voor een student met beperkt budget is iets helemaal anders dan voor een koppel dat van luxejachten houdt.”

(Lees verder onder de foto's)

Die persoonlijke aanpak is waar Stéphanie van houdt binnen haar vak. “Je klanten goed leren kennen en dan de reis van hun dromen bezorgen, dat is waar je voor gaat. En dat doe je niet alleen voor de reizigers, maar ook voor jezelf. Op die manier blijft je job afwisselend en leer je iedere dag nieuwigheden die de wereld van het reizen weer wat groter en interessanter maken.”

Om die reden wilde Stéphanie graag stage lopen bij WeTravel2, een reisbureau voor mensen met een beperking. “Het is een uitdaging om reizen te organiseren voor mensen die extra hulp of verzorging nodig hebben op vakantie, maar dat maakt het net ook zo’n waardevol werk. Op reis moet je je zorgen even helemaal kunnen vergeten en als ik daarvoor kan zorgen… dan heb je toch een mooie job?”

Een klein, persoonlijk reisbureau

Daar zijn ze het bij WeTravel2 helemaal mee eens. Na haar stage boden ze Stéphanie meteen een job aan. Al werd het voorlopig een studentenjob. “Ik heb besloten me nog wat te verdiepen in de theorie en een master Toerisme te volgen. Maar dat ik daarnaast aan de slag kan blijven en zo de voeling met het werkveld niet verlies, daar ben ik heel dankbaar voor.”

En daarna? “Na mijn master wil ik heel graag voltijds bij WeTravel2 aan het werk. Ik wil nog veel ervaring opdoen als reisagent, de wereld en de reissector verder ontdekken om dan, misschien, ooit, een eigen reisbureau te openen. Een klein, persoonlijk reisbureau waarmee ik zo veel mogelijk mensen de reis van hun leven kan bezorgen!”

Inspireert Stéphanie haar verhaal jou? Ontdek dan snel de bachelor Toerisme en Recreatiemanagement op onze website.

 

πŸ“ Mechelen Bedrijf, Organisatie & Toerisme *Graduated
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.