‘Onze docenten zijn stuk voor stuk schitterende mensen.’

‘Onze docenten zijn stuk voor stuk schitterende mensen.’

Tijd en ruimte om te groeien. Hier is Bram thuis.

👉🏾 Tien vragen aan Bram

👨🏻 Bram De Swert
​🌐 Graduaat Systeem- en Netwerkbeheer in dagonderwijs
​📍 Campus De Nayer

Waarom heb je gekozen voor een graduaat Systeem- en Netwerkbeheer?

Ik heb hiervoor al heel wat verschillende opleidingen geprobeerd binnen de IT, maar die lagen me eigenlijk niet. Ik wist wel dat ik het in die richting moest blijven zoeken, omdat ik al van jongs af aan bezig ben met computers. Dat voelde altijd wel aan als één van mijn talenten, dus het was een kwestie van zoeken welke richting binnen de IT mij net het beste lag. En zo ben ik hier terechtgekomen!

Je komt helemaal van Hasselt. Hoe bevalt die afstand je?

Toen ik mijn studies begon woonde ik nog in Leuven, maar sinds de coronacrisis is mijn thuissituatie veranderd. In mijn tweede jaar had ik gelukkig grotendeels online les, dus was de afstand Hasselt - Sint-Katelijne-Waver eigenlijk helemaal geen probleem! Maar zelfs als ik elke dag weer les heb op de campus, zou ik er geen probleem van maken om elke dag te pendelen. Dat heb ik er graag voor over.

Waarom heb je voor Thomas More gekozen?

Twee vrienden van me kwamen ook deze opleiding doen, dus ik dacht, waarom niet? Het is sowieso leuker met mensen die je al kent! Ook zij vonden Thomas More een goede hogeschool, dus ik ben met veel plezier gevolgd.

Voel je je thuis op de campus?

Ja, Campus De Nayer voelt echt als een heel warme plek! Toegankelijke, mooie gebouwen en onze docenten zijn stuk voor stuk schitterende mensen. Heel fijne campus!

Welke jobs kan je uitvoeren met je diploma?

Je kan twee kanten op: servers of netwerken. Beide hebben hun eigen administrators, beheerders en securityconsultants. Dat betekent dat je in grote bedrijven waarschijnlijk één van de twee zal moeten kiezen. Ga je naar kleinere bedrijven, dan kan het zijn dat je met beiden te maken krijgt, maar dan in één functie. Zelf zou ik graag in netwerksecurity ​ terechtkomen!

Wat mag je zoals doen tijdens ​ je werkplekleren?

Alles is heel praktijkgericht: het is de bedoeling dat je volledige projecten opneemt binnen het bedrijf en dat je echt meedraait in de dagelijkse werkroutine.

Wat is je lievelingsvak?

Dat moet toch wel 'virtual and mixed environments' zijn! Nadat je al een basis hebt van netwerken en systemen, leer je hoe je die met elkaar kan combineren. Een voorbeeld? Een virtual machine-omgeving en een Linux-machine binnen een netwerk brengen, en dan zien hoe alles op elkaar interageert.

Welke tip zou je geven aan nieuwe studenten?

Als je geïnteresseerd bent in IT, veel bezig wil zijn met systemen, maar minder de programmeerkant uit wil gaan, is dit de opleiding voor jou! Hou wel de leerstof vanaf het begin goed bij, dan heb je de beste kansen om te slagen.

Als je 1 minuut en 55 seconden krijgt om de opleiding uit te leggen. Hoe doe je dat dan?


👨🏻 Bram volgt het tweejarig graduaat Systeem -en Netwerkbeheer in dagonderwijs op Campus De Nayer.

​🎓 Wist je dat je dit graduaat ook in avondonderwijs kan volgen? Je doet er dan drie jaar over. Benieuwd naar al onze graduaten? Die vind je hier!

​👋 Nog niet helemaal zeker? Kom een keer kennismaken!
📍 Sint-Katelijne-Waver Technologie & ICT
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.