Op zoek naar een toffe stage? Nooit opgeven is de boodschap!

Op zoek naar een toffe stage? Nooit opgeven is de boodschap!

Op stage met Robin! Ook de tweedejaars Office Management begonnen vorige week aan hun inloopstage van twee of vier weken. Door corona (what else?!) was het voor de studenten niet altijd makkelijk om een stageplaats te vinden. Dat was ook het geval voor Robin Vermeiren uit Events & Creatie. De oplossing die voor haar uit de bus kwam? Een gevarieerde stage bij onze eigen business unit.

Opgeven? Nee, blijven zoeken!

Een inloopstage bij een eventbureau stond bovenaan de wishlist van Robin. Na een heleboel mailtjes en telefoontjes lukte het haar niet om een stageplaats in de eventwereld te bemachtigen. Daarom kreeg ze de kans om haar stage te volgen bij Judy Van den Putte, de beleidsmedewerker van onze unit. “Het was een hele zoektocht, maar ik ben toch blij dat ik bij Judy terecht ben gekomen. We zijn een goed team,” zegt onze studente Robin.

Het onderwijs saai? No way!

“In het begin was ik wel bang dat ik de stage niet leuk zou vinden omdat ik op zoek was naar een eventbureau om creatief bezig te zijn. Die angst bleek totaal onterecht te zijn. Het is niet alleen veel leuker dan ik had verwacht maar ook heel gevarieerd en kan ik zeker creatief bezig zijn,” vertelt ze met een glimlach. Zo is Robin een teambuilding aan het uitwerken voor de social media crew van onze unit. Ze vindt het fijn dat ze zelf van nul aan dit project mocht beginnen en er haar eigen ding mee mag doen. En wat het resultaat wordt? Een coronaproof wandeling doorheen Geel vol spelletjes in de stijl van het tv-programma De Mol.

Door achter de schermen mee te lopen, heeft Robin vooral een heel andere kijk gekregen op het onderwijs. “Het is zoveel meer dan alleen les geven. Er zijn zoveel dingen waar studenten niet aan denken zoals de planning van de lessen en examens. En dat is toch wel eens leuk om te ontdekken,” vertelt ze.

(Verder lezen onder de foto)

Story image

Een enthousiast team

Corona maakte het niet enkel moeilijk om een stageplaats te vinden. Door de nieuwe maatregelen moest de school opnieuw haar deuren sluiten en is Robin verplicht om te telewerken. Dat vindt ze natuurlijk jammer, want ze had liever samen met Judy op kantoor gezeten. Toch is dat geen domper op de feestvreugde. “Telewerken is dan wel verplicht, maar dat houdt ons niet tegen om even enthousiast te blijven en er samen voor te gaan,” concludeert Robin vol enthousiasme.


πŸ“… Robin volgt de opleiding Events en Creatie op de campus in Geel.

πŸ‘€ Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt hun contactgegevens op onze website.

🀝🏿 Of kom eens kennismaken!

πŸ“ Geel Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.