‘Studeren is een geweldige ervaring en een kans die je met beide handen moet grijpen’

‘Studeren is een geweldige ervaring en een kans die je met beide handen moet grijpen’

Tine studeert International Media & Entertainment Business

Tien jaar geleden had Tine (30) helemaal geen zin om verder te studeren. Na haar zesde jaar kinder- en bejaardenzorg stapte ze het werkveld in. ‘Ik was nog niet bezig met wat ik wilde bereiken’, zegt ze. ‘Ik ben er zonder nadenken ingestapt.’ Na zes jaar zette Tine alsnog de stap naar hogere studies. Eerst een opleiding in de beautysector, daarna koos ze voor de bachelor International Tourism and Leisure. En nu volgt ze het verkort traject van de opleiding IMEB (International Media and Entertainment Business). Van haar beslissing heeft ze nog geen seconde spijt gehad.

In 2019 behaalde Tine haar bachelor Internationaal Tourism and Leisure. Voor haar stage vloog ze naar IJsland. 'Ik werkte aan de receptie van een hostel. Het was een geweldige ervaring en na afloop kreeg ik een vast contract aangeboden.' In diezelfde periode maakte ze op een infosessie over verder studeren kennis met de opleiding International Media and Entertainment Business en ook dat triggerde haar. 'Tijdens die infosessie werden mijn persoonlijke interesses al aangewakkerd.' Toch besloot Tine na het afstuderen in IJsland te blijven en daar aan de slag te gaan. 'Die kans kon ik niet laten liggen,' zegt ze.

Door de coronacrisis veranderde de werksituatie in IJsland en ook Tines takenpakket zag er plots heel anders uit. Het hostel moest de deuren sluiten, maar Tine en haar team bleven niet bij de pakken zitten en toverden het hostel om tot een leuk koffiehuis voor de locals. 'Jammer genoeg sprak ik onvoldoende IJslands om de klanten te bedienen en zo ben ik in de keuken beland. Ik miste uitdaging in mijn job en ik herinnerde me het verkort traject IMEB. Dit was het juiste moment.' Tine liet IJsland achter zich en keerde terug naar ​ België om weer te gaan studeren.

(lees verder onder de foto’s)

'IMEB is een brede en boeiende opleiding waarmee je nog veel kanten uit kan. Je proeft van alle mogelijkheden in de media- en entertainmentsector,' vertelt Tine. Tine volgde het Engelstalig traject en vindt dat een groot voordeel. 'Het internationaal perspectief in dit traject spreekt me erg aan. Ik deed mijn bachelor trouwens ook in het Engels. De stap was dus niet al te groot.'

Heel wat aspecten van de opleiding vindt Tine interessant. Dankzij haar businessachtergrond richt ze zich op het mediagedeelte en dus het meer creatieve aspect van de opleiding. 'Videografie, fotografie, storytelling en projectmanagement zijn de vakken die het dichtste aanleunen bij mijn interesses.' In deze vakken kan Tine haar creativiteit de vrije loop laten en dat vindt ze fijn. Daarnaast is ze een georganiseerd persoon, zegt ze. Dankzij die skills kon ze ook uitblinken in het vak projectmanagement.

Tine is ervan overtuigd dat de IMEB-opleiding een mooie aanvulling is op haar eerder behaalde bachelor in de toerismesector. 'Mijn IMEB-stage start binnenkort. Deze loop ik in een creative agency die onder andere een ‘bubble BQ’ zal organiseren deze zomer. Dit combineert de entertainmentfactor van IMEB met aspecten van mijn toerismeopleiding.' Die samenhang vindt Tine geweldig. 'Op die manier kan ik beide interesses matchen.'

Tines familie, vrienden en medestudenten noemen haar vaak ‘de eeuwige student’, maar Tine heeft dat gevoel niet. 'Voorlopig ben ik klaar met studeren. Ik voel nu dat de tijd rijp is om te beginnen werken.' Tine kijkt enorm uit naar het volgende hoofdstuk in haar leven. Graag zou ze een job hebben waarbij ze toerisme en IMEB kan combineren maar ook in de organisatorische kant heeft ze interesse. 'Projectmanagement mag ook zeker een onderdeel zijn van mijn takenpakket. Ik ben benieuwd naar wat er op mijn pad zal komen.'


📹 Tine volgt de verkorte bachelor International Media and Entertainment Business op campus De Ham in Mechelen.

📍 Deze bachelor kan je enkel volgen op campus De Ham.

👀 Benieuwd naar hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator John Arnold. Je vindt zijn contactgegevens ook op onze website. 

🤝🏿 Of kom eens kennismaken

🔎 Is deze opleiding toch niet helemaal jouw ding? Check ons aanbod aan flexibele trajecten.

📍 Mechelen Media & Communicatie *Werken en studeren
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.