‘The expert was once a beginner’

‘The expert was once a beginner’

Gwenny, recht in de verzekeringen.

Veel interesses, doorzettingsvermogen en een tikkeltje eigenzinnigheid hielpen Gwenny haar eigen weg zoeken én vinden. Ze studeerde Bedrijfsmanagement en koos als afstudeerrichting Rechtspraktijk. Gwenny werkt nu bij een verzekeringsmakelaar. Omdat dat is wat ze wíl doen en omdat ze zich daar kan blijven ontwikkelen tot de expert die ze wil zijn. ​ ​

Tijdens haar afstudeerjaar liep Gwenny stage bij Thibo Verzekeringen, een onafhankelijk kantoor dat haar alle kansen bood om bij te leren. En een kantoor dat haar daarna niet meer liet gaan. Met haar diploma Rechtspraktijk op zak werkt ze er nu fulltime als schadebeheerder, zij aan zij met de zaakvoerder.

Met beide voeten op de grond

“Ik had nergens anders willen werken! Wij zijn geen groot bedrijf op de twintigste verdieping van een hoog gebouw met een leger aan werknemers. Wij, dat zijn de zaakvoerder Stephanie Thierfeldt en ik. Met onze voeten stevig op de begane grond regelen wij met twee de hele business. Net daarom kunnen we een heel persoonlijke service leveren.”

(Lees verder onder de foto's).

Dat rechtstreekse contact met de klant vindt Gwenny het belangrijkste aan haar job. “Ik heb rechtspraktijk gestudeerd, dan zal het je niet verbazen dat ik het belangrijk vind dat mensen krijgen waar ze recht op hebben (lacht). Ik haal er echt veel voldoening uit om mensen bij te staan en advies te verlenen bij een schadegeval.”

Win-win

‘Schadebeheer? Dan zit je toch helemaal fout bij Rechtspraktijk?!’ Die vraag kreeg Gwenny net iets te vaak toen ze haar interesse in de verzekeringswereld liet blijken. Gelukkig kon ze rekenen op haar docenten bij wie ze met al haar vragen terecht kon. En die bevestigden wat ze zelf al vermoedde: dit is alleen maar een win-winsituatie.

“Kennis over de rechtspraktijk is een grote troef in deze job, zeker omdat ik dossiers van A tot Z opvolg. Ik werk samen met advocaten en rechtsbijstandsverzekeraars, allemaal jobs met specifiek vakjargon. Als je dan meteen met hen mee kan praten, dwing je respect af. Ook klanten kan ik dankzij mijn achtergrond met een eerste legaal advies bijstaan.”

'Zet dat maar uit je hoofd!'

Aan haar studietijd heeft Gwenny alleen maar positieve herinneringen. Of ja, bijna. “Ik heb toch wel geworsteld met een paar examens, maar dat is iets waar iedere student door moet, niet? Dat wij niks moeten studeren omdat alles in het wetboek staat, zet je maar beter uit je hoofd, ha! Maar het is gelukt en daar ben ik heel trots op.”

"Een warme plek," zo beschrijft ze Thomas More het liefst. “Een plek waar je meer doet dan gewoon je diploma halen. Je leert er jezelf kennen, ontwikkelt er je verborgen talenten en zoekt er de carrière die het best bij je past. Alle docenten doen hun job hier met passie, de deuren staan altijd open.”

Een beetje passie brengt je heel ver

Je krijgt veel verantwoordelijkheid én inspraak tijdens je opleiding. Het hoogtepunt voor Gwenny? De dag van de rechtspraktijk! Dat is een dag die de studenten zelf organiseerden om de opleiding in de kijker te zetten en zich te verdiepen in hun vakgebied. “We hielden speeddates met alumni om het werkveld te leren kennen en mochten Jef Vermassen verwelkomen. Dat moment vergeet ik nooit. Wat je allemaal niet kan klaarspelen, samen als klas, gewoon vanuit een gedeelde passie, dat is zo mooi.”

En de toekomst? Die gaat in rechte lijn vooruit, vol goesting en ambitie. “Mijn carrière volledig uitbouwen hier bij Thibo Verzekeringen, dat zie ik helemaal zitten. Ik krijg hier zo veel kansen en vertrouwen dat ik er naar uitkijk om samen met het bedrijf te groeien. Het schadebeheer is een heel omvangrijk domein en als je mee wil kunnen op vlak van recht moet je je sowieso constant bijscholen. Blijven leren is dus de boodschap, tot ik alle kneepjes van het vak ken. The expert was once a beginner!


Wil jij net als Gwenny recht de verzekeringen in? Of toch zeker van recht? Check dan zeker onze bachelor Bedrijfsmanagement !
📍 Geel Bedrijf, Organisatie & Toerisme *Graduated
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.