Van communicatiespecialist tot profwielrenner

Van communicatiespecialist tot profwielrenner

Op de fiets met Ward! When business meets pleasure… Dat is het verhaal van Ward Vanhoof uit Communicatie & Creatie. Hij combineert zijn studies met een wielercarrière. Wij zochten voor jullie uit hoe hij dat allemaal klaarspeelt.

Het geheim van een geslaagde combo

“Hoe ik in Office Management terecht kwam? Ik was altijd geïnteresseerd in de communicatie bij grote projecten en events. Daarnaast was mijn talenkennis in de middelbare school ook goed en daar wou ik ook iets mee doen,” vertelt Ward. Voor hem was de beslissing om voor Communicatie & Creatie te kiezen dan ook snel genomen.

Wat je nodig hebt als je een topsportcarrière wil combineren met een bacheloropleiding? Geweldige klasgenoten! “Het is me vrij goed gelukt om mijn wielerprogramma te combineren met mijn opleiding en als ik dan toch niet naar de les kon komen, waren er nog mijn medestudenten waar ik altijd op kan rekenen. Het zijn stuk voor stuk toppers,” zegt onze wielerliefhebber. 

(Verder lezen onder foto)

Klaar voor de toekomst

Zelf is hij het meest trots op zijn overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad bij de beloften. Toch stond wielrennen niet altijd op nummer één voor Ward. “Ik deed aan voetbal, maar was altijd wel geïnteresseerd in wielrennen,” zegt hij. Als kind koerste hij samen met vriendjes uit de buurt. Hij beleefde er zoveel plezier aan dat hij besloot om zijn kansen op de fiets te wagen.

“Ik heb een heel leuke tijd op Thomas More en er al veel plezier beleefd. Daarom wil ik mijn medestudenten en docenten heel erg bedanken voor alle fijne dingen die we samen gedaan hebben,” vertelt Ward.

In de toekomst wil hij graag nog een postgraduaat sportmanagement volgen, zodat hij na zijn wielercarrière communicatie en sport kan combineren. Toch wil hij zich na zijn opleiding Communicatie & Creatie eerst volledig focussen op zijn profcarrière. Wat we hem nog mogen wensen voor de toekomst? Een mooie wielercarrière, maar vooral een toffe tijd op en naast de fiets.  


📅🎙️ Ward volgt de opleiding Communicatie & Creatie op de campus in Geel.

👀 Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer dan de opleidingscoördinator. Je vindt hun contactgegevens op onze website.

🤝🏿 Of kom eens kennismaken!

📍 Geel Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.