'Voel je je goed bij een opleiding? Spring dan! Maak gerust een impulsieve keuze.'

'Voel je je goed bij een opleiding? Spring dan! Maak gerust een impulsieve keuze.'

Tien vragen aan Mette

πŸ‘©‍πŸŽ“ Mette Bernaerts
β€‹πŸ—“οΈ Organisatie en Management met keuzetraject Events4Business
β€‹πŸ“ Campus De Vest in Mechelen

1. Wat studeer je?

Ik volg een verkort traject Events4Business. Een keuzetraject van de bachelor Organisatie en Management.

2. Je hebt al een bachelor Toerisme en Recreatiemanagement. Hoe kwam je bij die opleiding?

Ik wist eigenlijk niet wat ik wou studeren toen ik van het middelbaar kwam. Ik ben naar verschillende scholen en opleidingen gaan kijken, en alles interesseerde me wel een beetje, maar niets sprong er echt boven uit. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij de bachelor Toerisme en Recreatiemanagement, dankzij een collega op mijn vakantiejob die ook Toerisme studeerde. Ze zei dat het een supertoffe opleiding was, dus waarom niet? Ik heb een passie voor reizen en ik ontdek graag nieuwe culturen, dus ik dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Eigenlijk was het een heel impulsieve beslissing, maar het bleek de juiste beslissing!

3. Waarom heb je zo lang getwijfeld over je studiekeuze?

Ik was eerst niet zeker dat ik wel verder wou studeren. Ik wist daarom lang niet wat ik wou. Ik heb heel veel interesses. Ik ben eerst gaan kijken naar een opleiding tot kinesist, want ik sport veel, maar ook rechten interesseerde mij bijvoorbeeld ... Heel uitlopend dus. Uiteindelijk dacht ik "we zien wel" toen ik Toerisme tegenkwam. Drie jaar later ben ik afgestudeerd.

4. En toch ga je nog voor een extra diploma? Had je dan uiteindelijk spijt van je eerste keuze?

Nee, totaal niet. Had ik Toerisme niet gestudeerd, dan had ik niet geweten dat Events4Business iets voor mij was! Mijn eerste opleiding was goed voor me: ik kreeg veel afwisseling, kon mijzelf erin kwijt, had zowel praktijk- als blokvakken, ik heb mijn talen van het middelbaar verder ontwikkeld ... Dus nee, ik had echt geen spijt. Misschien wel jammer dat mijn studies geëindigd zijn in coronatijden, maar dat kies je natuurlijk niet.

5. Hoe kom je dan bij Events4Business terecht?

Daar heb ik ook lang over nagedacht. Ik had eigenlijk mijn beslissing pas gemaakt toen de lessen al bezig waren (lacht). Ik organiseer heel graag, en nu ik volop met de opleiding bezig ben, merk ik dat dat iets was dat ik vroeger ook altijd deed. Bij de Chiro, de turnkring, voor vrienden ... Ik was altijd degene die dingen plande! Ik ben ook maar toevallig bij deze opleiding terechtgekomen, omdat ik al in Mechelen studeerde en ik vond deze campus en stad altijd heel tof. Ik ben het dus niet ver gaan zoeken.

6. Hoe verliep je verkort traject tot nu toe?

Behoorlijk druk! In totaal doe ik er anderhalf jaar over. Normaal gezien had ik nog een eindstage moeten doen, maar het curriculum van Events4Business is onlangs veranderd, dus die stage mag ik overslaan.

7. Heb je getwijfeld om na je middelbaar eerst een jaar te gaan reizen?

Ja, maar in ons gezin is dat niet echt de norm. Niet dat het niet kan, maar een diploma behalen is toch prioritair. Daarna mag ik doen wat ik wil, maar dan heb ik toch een zekerheid om op iets terug te vallen.

(Lees verder onder de foto's)

8. Heb je een tip voor pas afgestudeerden in het middelbaar?

Dit is misschien niet wat je hoort te vertellen, maar ik zou zeggen: maak gerust een impulsieve keuze! Het is geen ramp om na een semester te zeggen dat het toch niks voor jou is. Als je echt verkeerd zit, kan je nog altijd wisselen van richting. Pas op: dat betekent natuurlijk niet dat je zomaar vijf keer van gedacht kan veranderen. Ga op je gevoel af! Studeer gewoon wat je graag doet, en wat je denkt dat je ligt.

9. Weet je al wat je in de toekomst wil doen?

Ik zou heel graag in het buitenland willen werken. Als werknemer. Of misschien start ik wel zelf een bedrijf in het buitenland. Een Belgisch bedrijf dat sterke connecties heeft met het buitenland is ook nog een optie.

10. Als je 2 minuten en 17 seconden krijgt om je opleiding te pitchen. Hoe zou je dat dan doen?


πŸ‘©‍πŸŽ“ Mette volgde de bachelor Toerisme en Recreatiemanagement en volgt nu het verkort traject Events4Business , een keuzetraject van de opleiding Organisatie en Management op Campus De Vest.
​
β€‹πŸ”Benieuwd naar al onze bacheloropleidingen? Die vind je
hier.
​
​
🀝🏿 Nog twijfels? Kom eens kennismaken
πŸ“ Mechelen Bedrijf, Organisatie & Toerisme
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.