'Volg je gevoel! Doe iets dat echt bij je past.'

'Volg je gevoel! Doe iets dat echt bij je past.'

Tien vragen aan Laure

πŸ‘©πŸ»‍🦰 Laure van Baren
β€‹πŸ’¬ Opleiding Logopedie en Audiologie
β€‹πŸ“ Campus Sint-Andries, Antwerpen

1. Waarom koos je voor jouw opleiding?

Het leek me een interessante opleiding, omdat ik graag met mensen werk en je veel kanten uit kan met dit diploma. Bij Logopedie kan je je bijvoorbeeld specialiseren in stotteren of spraakproblemen, of bij Audiologie kan je onder andere een uitgebreide basis krijgen over alles omtrent het gehoor. Én ik vond het ook interessant om te weten dat je in vier jaar twee diploma's kan behalen!

2. Je kwam terecht bij Thomas More via een open workshop. Wat was je eerste indruk?

Ik vond die zo goed meevallen! Ik volgde er een rond Logopedie, en die voelde meteen als de ideale keuze. De campussen in Antwerpen zijn ook heel fijne, gezellige plaatsen. Op Campus Sanderus heb je bijvoorbeeld zowel een oud als nieuw gedeelte, en dat heeft echt wel zijn charmes. Ik was meteen impressed!

3. Voel je je hier thuis, in de Antwerpse campussen?

Zeker wel. Ik voel me hier vandaag nog altijd goed, en helemaal op mijn plaats! Mijn favoriete plek op Campus Sanderus is in de inkomhal, waar je kan samenzitten met anderen. Daar zit ik graag, want je ziet er vaak bekende gezichten.

4. Had je als kind een droomjob in gedachte?

Toch wel! Ik wilde graag laborant worden. Dat leek me heel fijn om met van die buisjes te werken en dingen te onderzoeken… Nu zit ik ook vaak in praktijklokalen, maar dan met hoortoestellen en geluidstesten. Je zou kunnen zeggen dat de buisjes vervangen zijn door microfoons en koptelefoons (lacht)!

5. Waar wil je uiteindelijk aan de slag gaan na je diploma?

Ik zou graag eerst in een groepspraktijk of een privépraktijk willen werken als logopediste. Daarnaast zou ik ook nog graag iets willen doen met mijn diploma Audiologie, maar ik kan nog niet goed zeggen wat dat juist zal zijn… Momenteel heb ik nog niet veel vakken van Audiologie gehad, maar een combinatie van beide specialisaties in een toekomstige job lijkt me heel interessant!

(Lees verder onder de foto's)

6. Heb je een lievelingsvak in je opleiding?

Ja, ik vind Stemtherapie heel tof! Daarnaast vind ik Spraak toch ook nog een echte winnaar. En Taal is eigenlijk ook echt wel leuk! Zo zie je maar, een ruim aanbod aan interessante vakken (lacht).

7. Heb je ook een, laten we zeggen, minder tof vak?

Goh, in het eerste jaar was Anatomie toch wel een lastig vak. Ook Gehoor is niet gemakkelijk, maar wel heel fijn om te doen!

8. Shout-out naar je favoriete docent?

Mevrouw Wilssens! Zij is echt een lieve docent, en zorgt goed voor ons. Ze neemt echt de tijd om haar vak te doceren, omdat je voelt dat ze ook wil dat wij er echt iets van opsteken.

9. Welke tip geef je mee aan nieuwe studenten die niet goed weten wat te studeren?

Volg je gevoel! Doe iets dat echt bij je past. Daarentegen, je kan altijd eerst proberen. Zou het dan toch niet lukken of is het je ding niet, kan je nog steeds veranderen. Weet ook wel dat het eerste jaar vaak sowieso wat moeilijker is, maar als je daar doorheen bent, gaat het jaar erna vast vlotter!

10. Als afsluiter, laat onze lezers horen wat jouw opleiding inhoudt!


πŸ‘©πŸ»‍🦰 ​ Laure volgt de driejarige opleiding Logopedie en Audiologie op Campus Sint-Andries, Antwerpen.
​
β€‹πŸ’‘ Geïnteresseerd? Kom eens kennismaken!

 

πŸ“ Antwerpen Gezondheid & Welzijn
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.