#WEAREMEB

Meet Yoren, Bibi, Amir, Gilles, Yente, Phebe en Luis, onze tweedejaars

YOREN | Qmusic-presentator

Ik bouwde hele radiostations in Lego op mijn zevende. En toen ik acht was vroeg iemand op een familiefeest of ik een liedje kon opzoeken dat hij op Radio Donna had gehoord. Dat bleek With Every Heartbeat van Robyn te zijn. Radio Donna, helemaal verliefd was ik erop. Ik heb moeten huilen toen die zender werd opgedoekt. Dat ik nu mag werken voor Qmusic ... Het is een droom die uitkomt.

BIBI | actrice, zangeres en danseres

In de Ketnetserie 4eVeR was ik Madelief, het vriendinnetje van Gamil, een van de hoofdpersonages. Mijn MEB-studiegenoot Amir speelde trouwens Gamil. In die serie zat ik in een rolstoel en dat maakte wel iets los. Ik kreeg toen berichtjes van een meisje met een rolstoel. Ze schreef: 'Chic dat je dit doet. Ik herken me helemaal in jouw personage.' Een groot compliment.

AMIR | acteur, rapper en influencer

Nog maar twee was ik toen we na maanden stappen in België aankwamen. We hadden moeten vluchten uit Iran. Mijn ouders droegen mij op hun armen naar hier. Dat MEB-diploma wil ik behalen voor mijn vader, die alles heeft gedaan voor zijn gezin. Misschien heb ik daarom zo'n drive. Mijn leven moet ertoe doen. Ik droom van een gouden plaat, een talkshow en mijn eigen bedrijf mét personeel.

(πŸ“Έβ€΅Van links naar rechts: Yoren, Bibi, Amir)

GILLES | freerunner en stuntman

Ik hang tegen het plafond in een spotje van de Vlaamse overheid en werk vaak samen met VIER en De Ideale Wereld. Mijn schouder is volledig kapot en mijn rechterhand heb ik ook al gebroken. Maar hey, dat hoort erbij. Ik ben een echte adrenalinejunkie, dit heb ik nodig. Als ik een stunt voor de eerste keer moet doen, denk ik soms: Goh, waar ben ik toch mee bezig? Maar dan is er weer dat moment van euforie ... Onbeschrijflijk.

YENTE | deejay en vlogger

Een verlegen manneke was ik vroeger. Haantjesgedrag, daar heb ik nooit aan meegedaan. Ik cijferde mezelf weg als anderen stonden te roepen. Zo werd ik even het ideale slachtoffer van pestende jongens. Deejayen was mijn uitlaatklep. Ik doe het nu acht jaar en ben ondertussen resident dj bij discotheek Highstreet. 'Een jong talent met een passie voor muziek', zei collega-dj DOUBLE-U over mij. Dat deed zo'n deugd.

PHEBE | vlogster op TikTok

Lip sync, comics, transitions, ... Je vindt heel wat filmpjes van mij op TikTok. 15.000 volgers heb ik ondertussen. Ik lees niet altijd alle reacties, maar toen iemand 'Je bent een muze' schreef, was ik wel geflatteerd. Mijn toneelopleiding heeft me geholpen om mijn mimiek te verbeteren. Op TikTok kan ik content maken op mijn eigen manier, het is zo'n creatief medium. Video's zijn mijn toekomst.

(πŸ“Έβ€΅Van links naar rechts: Gilles, Yente, Phebe)

LUIS | acteur, zanger en vlogger

Ik zong en danste mee in de Ketnet Musical Team U.P. En in de spektakelmusical 40-45 van Studio 100 had ik een figurantenrol. Een sterzanger zou ik mezelf niet noemen, maar ik doe het supergraag. Ik kreeg onlangs een mooi compliment van Jan Schepens. Die stond naast mij te plassen in de toiletten van het pop-uptheater in Puurs. 'Eigenlijk heb jij een heerlijke kop en een heerlijke uitstraling', zei hij. Die had ik niet zien aankomen!

(πŸ“Έβ€΅ Luis)

Luis
Luis

Jouw naam binnenkort mee in dit rijtje zien schitterenπŸ’₯? ​ Check de opleiding Media en Entertainment Business op onze website.
πŸ“ Mechelen Media & Communicatie
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.