Birgitte (50) en Sven (46) Oeyen leidden jarenlang hun eigen bedrijf. In september kozen de zus en broer voor een opmerkelijke carrièreswitch en startten ze de bacheloropleiding Verpleegkunde

In 1994 startten Birgitte en Seven hun eigen bedrijf waarmee ze merchandising voor bedrijven verzorgden. Na een aantal jaren integreerde het bedrijf in een internationale, later mondiale groepering van bedrijven met als corebusiness de productie van materialen voor merchandising. Sven beheerde de internationale klantenrelaties en Birgitte nam de dagelijkse leiding van het Belgische filiaal op zich. Toen dat verhaal in 2017 afliep, kozen ze voor een opmerkelijke carrièreswitch: ze gingen in september 2019 terug voltijds op de schoolbanken zitten en studeren nu voor verpleegkundige. 

Kiezen voor mensen 

Van de pure 'cijfers-marges-winst'-wereld naar verpleegkunde is een hele stap. En toch hebben ze die bewust gezet. In het bedrijfsleven genoten zij het meeste van het contact met mensen, zowel in de relatie met klanten als met werknemers en dat werd in hun functie steeds minder van belang. Alleen de cijferresultaten waren van tel. Birgitte en Sven waren toe aan iets nieuws: een job met veel persoonlijke contacten en de kans om voor mensen het verschil te maken. Na meer dan 25 jaar terug gaan studeren is natuurlijk niet evident. Het vraagt heel wat planning, herschikking, doorzettingsvermogen en soms opoffering, maar Birgitte en Sven hebben ondertussen hun draai in het nieuwe leven als student wel gevonden.

'Ik heb twee zonen van 17 en 15 en die vinden het best cool dat papa ook boven de schoolboeken moet hangen.'

'Ik ben 50 jaar, het is absoluut niet vanzelfsprekend dat ik alle leerstof nog snel verwerk', zegt Birgitte 'Ik moet hier intensief mee bezig zijn, maar ik studeer graag. Het is grappig dat ik ouder ben dan veel docenten en dat een medestudente in het secundair bij één van mijn dochters in de klas zat. Wij hebben nog drie thuiswonende kinderen, die studeren. Mijn man zit dus met vier studenten in huis en voelt zich soms wat uitgesloten'.

'Het is inderdaad een kwestie van heel goed plannen en doorbijten', vult Sven aan, “Er komt in het beging veel op je af en dat is wel schrikken. Maar je moet vooral goed organiseren en je tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken. De blok- en examenperiode zijn een zware dobber, maar dat wordt dan weer gecompenseerd door een lesvrije week. Ik heb twee zonen van 17 en 15 en die vinden het best cool dat papa ook boven de schoolboeken moet hangen.'

 

📍 Turnhout Gezondheid & Welzijn *Werken en studeren
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.