5 redenen om de sprong in het onbekende te wagen en (weer) te gaan studeren

5 redenen om de sprong in het onbekende te wagen en (weer) te gaan studeren

Julie, Els, Joke, Nils en Sven geven het voorbeeld

Is je job een sleur geworden? ​ Mis je een stukje kennis in je vak? Heb je meer uitdaging nodig? Misschien herken jij jezelf in Julie, Els, Joke, Nils of Sven.

1. Wil je nieuwe dingen bijleren en beter worden in je vak?


​Julie (34), mama en juf in de tweede kleuterklas, volgt de banaba Zorgverbreding en Remediërend Leren aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen. ‘Want elk kind is anders’, zegt ze. Julie gebruikt in haar klas al een aantal dingen die ze in haar banaba bijleerde. Want blijven leren en nieuwe kennis uittesten in de praktijk is helemaal haar ding. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder.

2. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?

20 jaar werkte Els (38) als administratief bediende toen ze besloot de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs te volgen. Verander van spoor of schakel een versnelling hoger! ‘Dat is toch wat je soms moet doen als je iets wil bereiken: een risicootje nemen en springen’, zegt Els. Ben je in je job het spoor wat bijster? Ben je op zoek naar een nieuwe passie? Misschien vind je die net zoals Els in een nieuwe opleiding. Lees haar verhaal.

(Lees verder onder de foto's)

3. Denk je eraan om alles om te gooien, om je carrière een nieuwe wending te geven?

Joke (36) werkt als laborante maar droomde van een job als ziekenhuisdiëtiste. Toen haar werk onzeker werd, waagde ze de stap en nu is ze werkstudent in de bacheloropleiding Voedings- en Dieetkunde. ‘De meeste mensen verklaarden me gek’, lacht ze, ‘maar soms moet je durven springen en je dromen najagen!’ Haar man en haar kinderen vinden het prima. Benieuwd of jij je herkent in haar verhaal? Lees snel verder.

4. Ben je even werkloos? Gooide corona roet in jouw eten?

Ben je tijdelijk werkloos en heb je nood aan een ‘nieuwe uitdaging’? Of wil je de vrije tijd gebruiken om je te verdiepen in een (nieuw) vakgebied? Doe zoals Nils en ga opnieuw studeren. Nils werkte in de horeca en vond nu de kracht om zijn kinderdroom waar te maken: verpleegkundige worden. 'Ik wil blijven groeien in mijn job en binnen het ziekenhuis'. Met de steun van VDAB kon hij aan de bacheloropleiding Verpleegkunde starten. En niet alleen dat: hij slaagde op alle fronten. Lees hier zijn verhaal.

5. Een papa die ook terug op de schoolbanken zit is best cool.

Sven (46) runde samen met zijn zus Birgitte een bedrijf. Nu startte hij samen met zijn zus aan de opleiding Verpleegkunde. 'Het is het een kwestie van plannen om de combinatie werken-studeren haalbaar te maken'. Zijn zonen van 17 en 15 vinden het best cool dat papa ook boven de schoolboeken hangt. Vind jij inspiratie in deze opmerkelijke carrièreswitch? Lees hier verder.

Story image

πŸ’ͺ🏽 Heroriënteren, specialiseren of werken en studeren? De hogeschool is er ook voor jou! Ontdek ons aanbod op thomasmore.be/studymore

πŸ‘€ Benieuwd hoe jouw traject eruit kan zien? Contacteer de trajectcoördinator. Je vindt de contactgegevens, per opleiding, op onze website.

πŸ“† Kennismaken? Kom zaterdag 25 juni langs op de Opencampusdag.

 

*Werken en studeren
Over Thomas More. Hier gebeurt het.

Hier begint het. Aan de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een community van bijna 22.000 studenten, medewerkers en onderzoekers. En een veelvoud aan afgestudeerden. Dat is een onuitputtelijke bron aan verhalen. Hier gebeurt het.